Міський голова Львова заявив, що готовий прийняти у себе сім'ю зі Сходу у випадку вторгнення

8538 0
Він також закликав львівські лікарні бути готовими до прийому поранених у разі вторгнення.
Фото:Катерини Кіт-Садової

Фото:Катерини Кіт-Садової

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що його місто готове прийняти тих, хто шукатиме безпеки та притулку. Однак він визнав, що Львів не має можливості розмістити сотні тисяч людей, які будуть переміщені в разі повномасштабного нападу Росії. Про це він повідомив в матеріалі BuzzFeed News про те, як Захід України готується до напливу біженців у разі вторгнення Росії.

«У нас немає вільного місця та житла, доступного для всіх, але моя сім’я була б готова прийняти іншу сім’ю. Якщо кожна родина у Львові прийме ще одну сім’ю, це буде великою допомогою», – каже він.

Читайте також: «У вас є можливість вступити до лав резерву». Львів готує програму тероборони

Садовий додав, що російська загроза перебуває на «червоному рівні». Він закликав львівські лікарні бути готовими до прийому поранених у разі вторгнення, а також попросив мешканців приєднатися до сил територіальної оборони.

«Треба бути дурним, щоб не зрозуміти, з якою небезпекою ми стикаємося. Якщо у вас біля дверей стоять 120 000 російських військових, що це означає? Вони займаються благодійністю? Ні. Вони хочуть взяти Україну», – зазначив він.

Нагадаємо, про те, що робить Львів та Львівщина для того, аби підготуватися до можливого вторгнення Росії, як розгортають тероборону у місті та області, чи є належні укриття та дієва система оповіщення населення, Тvoemisto.tv розпитало у голови Львівської МТГ Андрія Садового та керівника Львівської ОДА Максима Козицького. Читайте матеріал за посиланням. Окрім цього, Тvoemisto.tv з’ясувало, як відреагував львівський ринок нерухомості на загрозу нового вторгнення, хто і чому перебирається до Львова та скільки коштує житло.

Віталій Голіч


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!