У Львові випало понад 30 см снігу. Садовий закликав львів'ян прибирати місто

2103 0
Через негоду у Львові посилюються затори. Є проблеми з курсуванням громадського транспорту.

Міський голова Львова Андрій Садовий закликає львів’ян прибирати сніг поблизу своїх домівок. Комунальники, каже він, прибирають магістралі. За його словами, у місті випало більш ніж 30 см снігу.

Читайте також: Львів у полоні снігу. Оперативна інформація в один клік

«За добу у Львові випало більше 30 см снігу. Це стихія. Вона не запитує і не обирає, куди падати, а куди – ні. Для комунальних служб пріоритет – головні магістралі, адже саме тут є найбільша небезпека аварій. Лише після цього говоримо про міжбудинкові дороги та вулиці. Давайте не забувати про співвідповідальність за своє майно і побут. Як мешканець Львова я вчора і сьогодні разом зі сім’єю розчистив територію біля свого будинку. У такій ситуації це нормально і так може зробити кожен», – написав він на своїй сторінці у Фейсбуку.

Більшість скарг на «гарячу лінію» стосовно прибирання стосуються територій, які перебувають під відповідальністю ОСББ та управляючих компаній, каже міський голова. Близько 20% будинків взагалі не уклали угоди із обслуговуючими компаніями.

Читайте також: У Львівській мерії запевняють, що на дорогах курсує майже увесь транспорт 

Нагадаємо, Львівщину накрив циклон, який приніс сильний сніг, хуртовину та ожеледь. Синоптики закликають водіїв та пішоходів бути дуже уважними та обережними і не покидати домівок без нагальної потреби.

Як львів'яни намагаються доїхати на роботу, дивіться у стрімі на «Твоє Місто».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!