Політична реклама

Міський транспорт Львова не готовий працювати в умовах карантину. Що варто зробити

2630 0
Щоб зменшити навантаження на громадський транспорт потрібно вести перемовини з вишами, щоб ті організували початок пар не о годині пік.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Навіть докарантинної кількості транспорту у Львові, щоб перевезти з першого вересня усіх бажаючих, та при цьому дотримуватися усіх вимог помаранчевої зони, буде не достатньо. Тож, для безпечного користування маршрутними автобусами та електротранспортом необхідно змістити пікові навантаження.

Про це громадська активістка, членкиня «Голосу» Анастасія Карп’як заявила під час засідання пресклубу «Громадський транспорт і карантинні зони».

За її словами, з першого вересня міська влада збільшує кількість громадського транспорту і виходить на докарантинні показники, однак це не дозволить виконати вимоги щодо кількості пасажирів, які діють у помаранчевій зоні епіднебезпеки.

«На маршрутах сьогодні лише 633 одиниці громадського транспорту, а водії отримали негласне погодження возити стоячих, попри дозволені для помаранчевої зони 50% сидячих місць з обов’язковим вільним місцем поруч. Постанова Кабміну не виконується», – зазначила Анастасія Карп’як.

На її думку, місцева влада мала впродовж весни та літа ремонтувати і випускати на рейси автобуси та шукати додаткових водіїв на маршрути, щоб уникнути непростої транспортної ситуації з початку навчального року, однак цього не було зроблено.

«Розуміючи, що з наявним рухомим складом громадського транспорту, Львів не може забезпечити відносно безпечний доїзд до місць праці і навчання вихід один – зміщувати пікові навантаження у громадських перевезеннях. Наприклад, щоб зменшити навантаження на громадський транспорт потрібно вести перемовини з вишами, щоб ті організували початок пар не о годині пік», – зазначає вона.

Нагадаємо, 27 серпня державна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила нове рішення про поділ на зони епіднебезпеки. 

Згідно з ним, на Львівщині вже немає червоних зон епіднебезпеки, у яких діють найжорсткіші карантинні обмеження. До помаранчевої зони епіднебезпеки потрапили: міста Львів, Моршин, Самбір, а також Жовківський, Пустомитівський та Яворівський райони. 

При цьому забороняється: діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів, робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури, прийом нових змін в дитячі табори. Перевезення в громадському транспорті мали б здійсюватися в кількості, яка не перевищує сидячі місця.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!