Міста України відмовляються приймати львівське сміття

2635 1
Дніпро, Миколаїв та більшість населених пунктів Львівщини відмовилися приймати львівське сміття.
фото: ecology.unian.ua

фото: ecology.unian.ua

Дніпро та Миколаїв, які раніше погодилися приймати сміття зі Львова, відмовилися від нього. Наразі місту нема куди відвантажувати відходи. Про це розповіла Ірина Маруняк, заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За словами посадовиці, це зумовлено блокуванням сміттєзвалищ громадськими активістами і партійними діячами.

Міський голова Андрій Садовий направився до Києва, аби врегулювати ситуацію.

Читайте також: Довкола Грибовицького сміттєзвалища зводять паркан

«Станом на сьогодні, із вивезенням сміття не повною мірою справляються три перевізники, а справляються лише два, — зазначила Ірина Маруняк. — Міський голова вчора мав з цього приводу розмову з прем’єр-міністром, сьогодні він також перебуває в Києві. Ситуація, яка є у Львові, має політичний аспект. Багато сміттєзвалищ заблоковані активістами й партійними діячами: практично всі – за винятком двох сміттєзвалищ на території Львівської області, які зараз приймають львівські відходи. На сьогодні ведемо перемовини з мерами міст Львівської області, щоб відновити прийом сміття. Також у міській раді  працює штаб, який щоденно має засідання і приймає з цього приводу відповідні рішення. Окрім цього, тривають перемовини з мешканцями Малехова, Дублян та ближніх сіл. Має бути порозуміння громад, і проблему ми повинні вирішувати разом».

Нагадаємо, з багатьох вулиць міста сміття не вивозиться вже шостий день.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
3 Жовтня, 2016 09:00
dasha Не знаєте, що робити із сміттєзвалищами? Комплексний підхід до вирішення проблеми сміття:
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=sqo8KtbygIA&feature=youtu.be
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!