Про Жовкву знімуть фільм у межах "7-ми чудес України"

3949 0
Сьогодні, 9 листопада, у Києві оголосили переможців акції «7 чудес України: історичні міста та містечка». Спецномінацією відзначили місто Жовкву, що неподалік Львова.
фото: wikipedia.org

фото: wikipedia.org

Церемонія нагородження ювілейного п’ятого етапу всеукраїнської акції «7 чудес України» відбулася сьогодні, 9 листопада, у Великій лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври. Про це повідомляють на офіційному сайті конкурсу.

Оргкомітетом було визначено три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів. Саме до них і увійшло місто Жовква, що знаходиться неподалік Львова. Відтак протягом 2017 року в Україні триватиме інформаційна та просвітницька кампанія про його туристичну привабливість.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: Жовква - "ідеальне місто" неподалік Львова

Як пояснили організатори, цьогорічна акція розпочалася у березні, а в червні Оргкомітет відібрав з-поміж усіх заявок на участь 21-го фіналіста. Далі конкурсанти презентували свої міста для ЗМІ та громадськості, а також відбувалося Інтернет-голосування та опитування 100 експертів, до числа яких увійшли спеціалісти туристичної справи, керівники заповідників та музеїв, науковці тощо. Сума цих оцінок традиційно стала визначальною для обрахування результатів.   

Таким чином, сьогодні оголосили такі  міста-переможці в акції «7 чудес України: історичні міста та містечка»: Бердянськ (Запорізька обл.), Біла Церква (Київська обл.), Галич (Івано-Франківська обл.), Диканька (Полтавська обл.), Канів (Черкаська обл.), Ніжин (Чернігівська обл.), Хуст (Закарпатська обл.).

Спецномінацію цьогоріч отримали Бердичів (Житомирська обл.), Жовква (Львівська обл.), Теребовля (Тернопільська обл.).

«Реально переможцями цієї акції є 10 міст, оскільки про усіх них в наступному році будуть відзняті фільми та виготовлена різноманітна поліграфічна продукція», – зазначив голова Оргкомітету Микола Томенко.

Довідка. Акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» – це вже V етап всеукраїнської акції «7 чудес України», ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна». У попередні етапи вже визначали: «7 історико-архітектурних чудес України» (2007 р.), «7 природних чудес України» (2008 р.), «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» (2010 р.) та «7 чудес Києва» (2013 р.). Про усіх переможців вже відзняли 40 пізнавальних фільмів, які транслюють на українських телеканалах та які можна переглянути онлайн і скачати на офіційному сайті акції – www.7chudes.in.ua.

Опублікувала Людмила Рубцова

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!