Місто планує відремонтувати стадіон Торпедо у Львові, а не викупити

2929 0
Він може функціонувати на умовах приватно-публічного партнерства.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

Львівська міська рада хоче відремонтувати стадіон «Торпедо», що на вулиці Золотій, а не викупляти його у «Банку Львів». Про це під час пленарного засідання повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Я запропонував керівнику «Банку Львів» зробити цей стадіон на умовах приватно-публічного партнерства, бо місто не має можливості платити ані 5, ні 7 мільйонів гривень. Ми приведемо його до пуття, ним буде користуватися діти та молодь. Він пообіцяв це питання проговорити з акціонерами банку. Вкласти в ремонт великі гроші – так, а платити гроші за прогнилу трибуни, при тому, що земля є власністю громади міста – це не зовсім правильно», – каже він.

За словами міського голови, протягом наступного тижня він чекатиме на відповідь від керівника «Банку Львів».

Читайте також Львівські «Карпати» хочуть реконструювати стадіон «Україна»

Нагадаємо, що на сесії у березні 2019 року депутати проголосували за те, щоби місто викупило у банку стадіон «Торпедо». Оголошена вартість у 7,5 млн грн тоді викликала бурхливу суперечку у сесійній залі. Також у березні зареєстрували петицію про збереження та відновлення стадіону, у травні вона набрала необхідних 500 голосів.

Як раніше повідомляло Tvoemisto.tv, попередній власник стадіону заплатив ним кредит у банку «Львів». Додамо, що з 1980-х років поле стадіону «Торпедо» використовували як ринок радіо- та електротоварів. У 2008-му році для торгівлі виділили іншу ділянку на вулиці Кукурудзяній. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!