Місто не планує змінювати межі ділянки психіатричної лікарні на Кульпарківській

2211 0
Частину незадіяної площі лікарні планують віддати під сквер.
фото: www.panoramio.com

фото: www.panoramio.com

У Львові не планують змінювати межі ділянки психіатричної лікарні на вул. Кульпарківській. Про це з посиланням на керівницю управління земельних ресурсів ЛМР Ельвіру Колос повідомляє пресслужба мерії.

Читайте також: Відтепер зареєструвати земельну ділянку в Україні можна онлайн

«Земельна ділянка площею 20.8 га з 1992 року є у користування Львівської обласної психіатричної лікарні імені Академіка Протопопова, що на вул. Кульпарківській, 95. Частина площі незадіяна для потреб лікарні, і ухвалою міської ради вирішили створити там сквер. На підставі ухвали зараз створюють проект відведення, визначення чітких меж, присвоєння кадастрового номеру тому скверу», – каже вона.

Натомість низка львівських ЗМІ повідомляє, що ЛМР планує забрати право користування 20,8 га землі у зв’язку з припиненням діяльності установи та передати сквер Франківській райадміністрації. 

За словами Ельвіри Колос, такої юридичної особи як Львівська обласна психіатрична лікарня на сьогодні немає — вони перереєстровані в іншу установу. А згідно з земельним законодавством, право користування закінчується з припиненням дії юридичної особи, відповідно і припиняється державний акт на право постійного користування.

Читайте також: Григорій Козловський отримав у приватну власність земельну ділянку в центрі Львова

Додамо, що за бажанням представники медичної установи можуть звернутися до ЛМР і закріпити земельну ділянку, необхідну для діяльності лікарні, бо право користування по правонаступництву не переходить. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!