Вакцинація студентів від Covid-19 та офіційні звинувачення львівській вчительці. Головне

1336 0
Коротко про головні новини минулої доби.
Фото: Тур де Львів

Фото: Тур де Львів

Медогляд перед школою. Перед початком нового навчального року, який розпочнеться уже через три тижні, школярі повинні пройти медичний огляд та надати відповідну довідку про стан здоровְ’я у заклад, де навчаються. У вересні таку довідку в обов’язковому порядку мають підготувати учні, які йдуть у перший клас. Учні решти класів пройти медогляд можуть упродовж навчального року.

Читайте також: Для учнів 1-4 класів змінять систему оцінювання. Замість балів тепер будуть букви

Місто під землею. Tvoemisto.tv навідалося у Звенигород біля Львова, щоб за допомогою віртуальної реальності на власні очі побачити місто 800-річної давності, яке вже давно під землею.Всього 20 км від Львова розташоване село Звенигород. Колись тут було древнє княже місто, яке на цих теренах існувало ще від 11 століття. Кілька днів тому тут відкрили оновлений сучасний музей у заповіднику Древній Звенигород.

Читайте також: Де у Львові можна побачити молодого Богдана Хмельницького

Справа львівської вчительки. Львівську вчительку школи №82, чий учень 2 червня загинув на водоспаді Кам’янка, офіційно звинуватили в смерті 12-річного хлопчика. Справу вже передали до Сколівського районного суду за місцем вчинення кримінального правопорушення.

Члени Львівської обласної комісії ТЕБ і НС рекомендують керівникам закладів вищої освіти (зокрема, ректорам) заселяти студентів у гуртожитки тільки після проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу.

Читайте також: Львівські університети увійшли в п'ятірку найпопулярніших за кількістю поданих заяв

Уперше в Україні. Медики лікарні швидкої медичної допомоги у Львові першими в Україні провели складну поєднану ортогнатично-артропластичну операцію з реконструкції обличчя.

Уряд продовжує адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.

Архітектурний проєкт Львівського муніципального мистецького центру потрапив до переліку премії Dezeen Awards 2021 в категорії Rebirth proect. Авторкою архітектурного проєкту центру була Христя Бадзян, співзасновниця архітектурного бюро Replus.

Читайте також: Дім культури по-новому. Як у Львові працює міський центр мистецтва

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!