Місто стало рагульським, – Олександра Коваль про те, як змінився Львів

16545 5
Якщо говорити про те, як змінився Львів з роками і про те, що зараз не подобається, то це засилля зовнішньої реклами, вивіски з несмаком, кіоски та велетенські тераси ресторанів, які заважають пройти. Про це у розмові з Tvoemisto.tv сказала президент ГО «Форум видавців», організатор Національного книжкового «Форуму видавців у Львові» Олександра Коваль.
Фото: litakcent.com

Фото: litakcent.com

"Місто стало рагульським, – каже львів'янка Олександра Коваль. – Я б хотіла, щоб раптом, в один прекрасний день, з вулиць Львова зникла зовнішня реклама, прибрали жахливі вивіски, які зроблені в різних стилях – таких кричущих жахливих вивісок нема в жодному іншому європейському місті. Я хотіла б, щоб забрали будочки, яких всюди повно наставили, і можна було б вільно дихати і милуватись перспективою вулиць і нашою чудовою архітектурою. Також мені не подобаються велетенські тераси ресторанів, які просто заважають пройти".

У відповідь на запитання про місця, які особливо подобаються, то Олександра Коваль сказала: "Будь-яке місце у Львові мені подобається! Якщо не буде всього переліченого вище, то вони всі чудові".

"Я люблю ходити в філармонію і львівську в тому числі. Мене засмучує мала кількість людей на дуже якісних концертах. Хоча, здається, їх стає трохи більше. В Києві філармонію відвідує значно більше людей. І так має бути. Я чекаю того часу, коли доведеться слідкувати, коли квитки викинуть у продаж, як на Євро чи футбольні матчі. Якщо не вхопиш о шостій ранку, значить все пропало. Отак має бути в нашій філармонії!", – резюмує Олександра Коваль.  

Читайте більше про Олександру Коваль, Форум видавців, улюблених авторів і те, чому бізнес та влада неохоче інвестують у літературу – в спецпроекті Tvoemisto.tv Люди Твого міста: Олександра Коваль. 


Читайте також:
15 Вересня, 2014 10:03
Юлія цьоця дуже спірна. чому ми так широко висвітлюємо її думку? бо вона найшла нішу саме у книжках? якби торгувала медом або лахами - ми би так само її слухали?
треба розуміти, що у цьоці просто бізнез, передача в оренду виставкових площ ЗА ГРОШІ, залучення інвесторів, отримання прибутку.
цікаво, сама пані Коваль в літі напихається на терасі? чи принципово суне до приміщення кнайпи?
а намети форуму видавців додають Львову естетики? вони дешеві, жалюгідні і страшні.
але є прикриття - книги. це, певно, має вирізняти пані Коваль серед інших у виставковому бізнесі
подвійні стандарти - клятий совок!
15 Вересня, 2014 09:53
Юлія я не зрозуміла. місто для людей чи люди для міста? якщо ортодоксальних ретроградів аж так дратує все нове - хай ексурсують Личаківським цвинтарем. там усе старе і жодної вивіски.
а от коли у твою нову кнайпу люди не заходять, бо неочевидний вхід, а тобі зарплатню платити і борги віддавати нема з чого - то проблема. а вивіску дозволяють зробити розміром А3 чорну куту і вішати на висоті 4,5 м, вивіску, якої ніхто ніколи не побачить - це як? це не рагулізм?
окрім того, усі навіси на фасади легко зняти. у разі чого.
для мене приклад - Краків. так само заповідник, спадщина юнеско і т.ін. але ти бачиш, що це старе місто у третьому тисячолітті. так має бути!
забороняти - то найлегше. як жити і працювати у місті суцільних заборон?
14 Вересня, 2014 12:23
Дівчина У Львові ще півбідово, а от Івано-Франківськ погруз безповоротно в рагулізмі((( сумно за рідне місто
13 Вересня, 2014 17:51
Perles Не погоджуюся тільки з терасами ресторанів,як на мене -дуже затишно і гарно,по всій Європі таке практикують)
12 Вересня, 2014 22:45
Маркіян Вивіски, реклама, кіоски - то ще не найбільша проблема. Зверніть увагу як пішоходи переходять дорогу (стадо овець), як іздять водіі (скупчення биків), як люди спікуться в магазинах, чергах (суцільне хамство). Рівень звичайно "європейський"((( загальна культура на "0".
Згадав анекдот: як діти в мАсквє писали твір на тему "улюблене місто", і вовочка питає вчительку: Мар'я Івановна а как правільно пісать "пОнаєхалі" ілі "пАнаєхалі"))))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!