Коли у Львові збудують крематорій. У місті майже не залишилось землі для поховань

5471 0
Місця для поховань на кладовищі у Львові залишилось щонайбільше на два роки.
Фото: Олександра Бодняк

Фото: Олександра Бодняк

У Львові депутати виділили землю для міського крематорію на території Голосківського цвинтаря. Місто оголошуватиме всеукраїнський архітектурний конкурс на будівлю. Виготовити проєктно-кошторисну документацію планують до кінця цього року. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Читайте також: Яким буде крематорій у Львові. Деталі

«Затвердили два проєкти землеустрою на відведення земельної ділянки комунальному підприємству «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг». Незабаром оголосимо всеукраїнський архітектурний конкурс на будівлю. Крематорій може бути лише комунальним – таке законодавство, але вивчаємо можливості співпраці з інвесторами», – каже Олександр Одинець.

Він додає, що нині у місті є проблема із похованнями, місця на кладовищі залишилось щонайбільше на два роки.

«Відкритий лише Голосківський цвинтар, де-юре ще на Рясному відкритий, але де-факто місць бракує. На Сихівському і Янівському цвинтарях здійснюємо лише допоховання. З розрахунків, резерву місць нам вистачить приблизно до 2023 року», – каже Олександр Одинець.

Читайте також: Нове кладовище та альтернативні види захоронень. Як у Львові вирішуватимуть проблему поховань

В Україні крематорії працюють у Харкові, Одесі, Дніпрі, а у Києві, каже Олександр Одинець, понад 60 % померлих кремують.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!