Місце для готелю добре, але 72 метри однозначно вплинуть на панораму Львова – головний архітектор

3472 1
За його словами, сама висота будівлі нічого не означає, оскільки вона залежить від конкретного проєкту.

Біля парку культури у Львові планують збудувати 72-метровий готель, ймовірно, мережі Hilton. На думку керівника управління архітектури та урбаністики ЛМР Антона Коломєйцева, готель на цьому місці однозначно вплине на силует міста.

Читайте також: Спочатку межі парку, потім готель. Чи буде у Львові Hilton та до чого тут ЮНЕСКО

«Із цим питанням має бути дуже якісний архітектурний проєкт, можливо, розроблений на основі конкурсу. Ми маємо приклади якісні приклади у європейських містах, коли домінантні будівлі проглядаються з високих точок у місті. Водночас це місце достатньо доречне для готелю загалом тому, що вул. Стрийська у цьому місці зручна для доступу автомобілем чи громадським транспортом. Від готелю ті чи інші туристи можуть далі їхати на таксі до місця призначення. Ця  точка добре пристосована для готельної функції», – вважає він.

За його словами, сама висота будівлі нічого не означає, оскільки вона залежить від конкретного проєкту. 

«Якщо поставити велику шафу такої ж висоти, то очевидно, що вона буде погано вписуватись. Якщо поставити філігранну будівлю, то це може бути цікаво. Треба дивитися на конкретні пропозиції, які варто шукати за конкурсом», – додає Антон Коломєйцев.

Читайте також: Як може 72-метровий готель у парку культури на панорамі Львова. Візуалізація

Нагадаємо, ТзОВ «Апартготель» купило земельну ділянку на вулиці Лижв’ярській, 1, між Стрийським парком та Парком культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, за 18 млн грн, а у 2016 році компанія отримала містобудівні умови та обмеження для реконструкції будівель на цій ділянці з пристосуванням під готель. Тоді йшлося про висоту 34 м.

ТОВ «Парк Спейс» стало власником ділянки на Лижв’ярській, 1 у листопаді торік. Ще 23 липня ця компанія називалася ТОВ «Авалон Сервіс-Комфорт», а заснована вона була лише минулого липня ТОВ «Авалон Інкомпані» та АТ ЗНВКІФ «Адамант».

Навесні цього року міський голова Львова під час виконкому сказав, що у Парку культури планують збудувати готель всесвітньої мережі Hilton. Згодом з’ясувалося, що висота готелю сягатиме 72 м, що спровокувало обурення серед мешканців. Забудовник неодноразово намагався внести зміни до рішення виконавчого комітету та змінити максимально дозволену висоту, втім під час одного з останніх засідань виконкому компанії запропонували провести міжнародний архітектурний конкурс. Днями петиція про скасування містобудівних умов та обмежень на будівництво готелю набрала необхідні 500 голосів.


Читайте також:
16 Листопада, 2019 15:50
666 ... цей "пан" ще би роз'яснив , щр то за "туристи" , які відвідують Львів , щоби поїздити в таксі ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!