Місцева влада самостійно вирішуватиме, чи обмежувати рух транспорту в «червоній» зоні

1295 0
За окремим рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС заборонятимуть посадку пасажирів в авто- чи залізничний транспорт міжобласного сполучення.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Уряд змінив порядок роботи транспорту в регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Тепер регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області самостійно прийматимуть рішення щодо карантинних обмежень на автотранспорті та залізниці у регіонах «червоної» зони.

Читайте також: На Covid-19 хворіють повторно. Чи варто панікувати

За їхнім рішеннями заборонятимуть регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом. Однак є кілька винятків. Йдеться про:

  • транзитні перевезення;
  • перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше 5-ти осіб без урахування дітей віком до 14 років;
  • перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Нацполіції;
  • перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на covid-19, проведеного не більше, ніж за 48 годин.

 

Також за окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонятимуть посадку пасажирів в авто- чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, окрім спеціальних залізничних рейсів.

Читайте також: Портрет хворого на Covid-19. Що змінилось на Львівщині

Нагадаємо, що станом на 5 березня Львівщина перебуває у «помаранчевій» зоні. Водночас сьогодні міська комісія ТЕБ і НС у Львові ухвалила рішення про продовження посиленого карантину на території Львівської громади попередньо до 4 квітня. Раніше через стрімке поширення коронавірусної хвороби та велику кількість госпіталізацій комісія ухвалила рішення про запровадження у Львові локдауну із 19 до 28 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!