Місцеві вибори в Україні під питанням та «Слуги народу» проти мови. Головне за ніч і минулу добу

1975 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Екскурсії Львовом

Фото: Екскурсії Львовом

Чергові послаблення на Львівщині. В області дозволили працювати дитячим садкам, бібліотекам та музеям. Рішення ухвалили на засіданні обласної комісії з ТЕБ та НС. Рішення поширюється на дитячі садочки усіх форм власності. Також комісія дозволила роботу інклюзивно-ресурсних центрів.

Читайте також: Поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у вбивстві львів’янина у 2015 році

Водночас заклади дитячого оздоровлення наразі будуть зачинені. Але комісія дозволила роботу базам відпочинку.

Окрім того від сьогодні дозволили працювати пансіонатам та санаторіям, за умови дотримання протиепідеміологічних заходів та рекомендацій головного санітарного лікаря.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 104 осіб (121 – напередодні). Разом 7 107. Одужало – 1 113 осіб (плюс 44), померло – 186 (3 – за добу).

За вчорашню добу лабораторні центри провели 548 ПЛР-тестів. У холодильнику залишається 132 проби для дослідження.

В Україні Covid-19 виявлено у 612 осіб (678 за попередню добу). Загальна кількість 54 133 пацієнтів. Одужало – 26 503 (плюс 385), померло – 1 398 особи (плюс 15).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 7 107 (детальніші показники вище), далі Київ – 6 238 осіб (плюс 56), Чернівецька – 5 161 (плюс 21), та Рівненська – 4 697 (плюс 99 осіб) області.

Covid-19 по регіонах. Майже на 90% заповнені ліжка пацієнтами, які хворіють на Covid-19 у лікарнях другої та третьої хвилі в Закарпатській області. Інтенсивний приріст, збільшення випадків на коронавірусну інфекцію в області медики фіксують останні три тижні.

В Одеському обласному управлінні міграційної служби – спалах коронавірусу. Наразі відомо, що інфікувалися сім осіб.

Читайте також: У Солонці за 2 млн доларів продають будинок родини львівського генерала Павла Ткачука

Зеленський – Уряд – Місцеві вибори. Президент Зеленський відкликав з Верховної Ради законопроєкт №3708, який передбачає скасування обмеження зарплат чиновників на період карантину у 47 тисяч гривень.

Зеленський відвідав засідання фракції «Слуга народу» в понеділок. ЗМІ повідомляють, що президент з прем’єром презентували кандидатів на посаду глави НБУ, Антимонопольного комітету, віце-прем’єра ОПК.

З кандидатурою на посаду голови НБУ «Слуги народу» визначаться в середу, оскільки є кілька претендентів.

На голову Антимонопольного комітету рекомендовано Ольгу Піщанську, а на віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості – Олега Уруського.

Попередній план: голосування по АМКУ і щодо віцепрем’єра у середу, за голову НБУ – у п’ятницю.

Проєкт постанови про призначення Уруського  був відкликаний з парламенту через три дні після його внесення. В кулуарах депутати від «Слуги народу» кажуть, що причина у тому, що фракція не погоджувала його кандидатуру.

Читайте також: Американські педіатри закликають повернутися восени до нормального навчання у школах

Рада також на прохання президента Зеленського відклала розгляд проєкту постанови про призначення на 25 жовтня місцевих виборів в Україні. Стало відомо, що її прийняття може викликати колізію, тому що передбачає вибори тільки обласних рад. Планувалося, що профільний комітет у понеділок швидко внесе в документ зміни, додавши туди і районні ради.

«Слуги» проти мови. Заступник голови фракції «Слуга народу» Корнієнко попросив внести до порядку денного роботи парламенту законопроєкт щодо навчання українською мовою у закладах освіти, який відхилив комітет Верховної Ради. Йдеться про законопроєкт № 2362 «Слуги народу» Бужанського.

Ним пропонується скасувати обов’язкове вивчення 80% предметів у школах українською мовою.

У разі прийняття закону, перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 буде скасовано.

Нацбанк. Система колегіального ухвалення рішень в Нацбанку не дозволить окремим персоналіям керувати регулятором у ручному режимі. «Не можна взяти й поставити роботу НБУ на паузу – занадто багато від НБУ залежить», – заявила в.о. голови правління НБУ Рожкова.

Вона також наголосила, що «не може бути, щоб була висока інфляція та низькі ставки». Рожкова підкреслила, що для команди НБУ запуск «друкарського верстата» – «це одна з «червоних ліній», яку ми ніколи не будемо готові перейти».

Читайте також: Парламент запровадив новий державний збір для авіаперевізників

Подорожчання електрики – Коломойський. В Україні подорожчає електрика. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, з 1 серпня збільшить тариф на передачу електроенергії на 54,6% – до 240,23 грн/МВт-год без ПДВ. Раніше тариф «Укренерго» пропонувалося підвищити удвічі.

Партнерами олігарха Коломойського по виробництву снарядів стали американці, які «кинули» українську оборонку на $8 мільйонів.

Шенген – Литва – ЄС – Вірменія – ВООЗ. В’їзд у Шенгенську зону у найближчий час не буде відкритий для жителів України у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в нашій державі.»Зараз, на жаль, цифри в Україні невтішні. За останніми даними, у нас 62 хворих на 100 тисяч населення. При тому, що в ЄС, наприклад, ця цифра становить 16,3 людини на 100 тисяч населення», – сказав глава МЗС Кулеба.

Литва оновила список країн, при в’їзді з яких потрібна ізоляція: серед них і Україна.

Чинний президент Польщі Дуда виграв другий тур президентських виборів і залишиться на посаді на другий термін.

ЄС закликає Туреччину переглянути рішення про перетворення Святої Софії на мечеть.

Щонайменше чотири азербайджанських військових загинули внаслідок боїв між військовими Вірменії та Азербайджану, які розпочалися у неділю.

Читайте також: Яворівська забавка, що подорожує світом. Фоторепортаж з майстерні митців на Львівщині

ВООЗ зафіксувала 230 370 нових випадків коронавірусу, що стало рекордним числом добової захворюваності. Попередній рекорд нових випадків фіксували 10 липня – 228,102 хворих за добу. Смертність залишається незмінною – приблизно 5 000 на день.

«Весела» українська реальність – політичні ігри навколо статусу української мови. Раніше таким займався президент-утікач Янукович. Цікаво, чи приїде представляти в Раду законопроєкт Бужанського президент Зеленський? Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!