Місця для примусової обсервації в Україні. Хто може потрапити. Головне за ніч і минулу добу

7239 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Карантинні обмеження і статистика. Уряд таки розширив обмеження, які анонсував уже кілька днів назад. Коротко про деякі з них. Заборонено перебувати в громадських місцях без масок, пересуватися групою більше двох осіб, відвідувати парки, сквери. Потрібно мати при собі документи. Старших людей, яким понад 60 років, відправляють на обов’язкову самоізоляцію.

Заборонені також міські пасажирські перевезення, що курсують у режимі маршрутного таксі. Однак у Львові це положення ще вивчають.

А в Україні уже понад 1000 (1072) хворих на коронавірус. Зростання за добу 72 особи. Зокрема, на Буковині підтвердили 31 новий випадок – загалом 202 хворих.  На Тернопільщині 19 нових заражень – разом 133.  На Львівщині кількість хворих на коронавірус  поки що незмінна – 12 осіб.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький прогнозує, що карантин, запроваджений 12 березня, триватиме щонайменше до 16 травня.

Читайте також: Зеленський відправляє українських лікарів до Італії

Загалом у всьому світі від коронавірусної хвороби померла 59 131 людина, вилікувались – 225 942 особи. Загалом із початку спалаху COVID-19 підтвердили 1 097 909 випадків зараження.

Обсервація. Ще один важливий пункт, який стосується карантинних обмежень – примусова обсервація у спеціально визначених місцях. Туди потраплятимуть люди, які не можуть ізолюватися самостійно, ті, хто двічі порушив умови самоізоляції, хто мав контакти з хворими чи ознаки COVID-19, але при цьому відмовляються від обсетеження та ті, хто в’їжджає з ОРДЛО чи анексованого Криму.

Перше таке місце обсервації уже облаштували у Дніпропетровській області – у ньому можуть розмістити 130  осіб.

Захід жорсткий, але необхідний. До слова, на 17 тисяч оштрафували мешканку Миколаєва, яка прилетіла з Бангкоку і замість того, щоб самоізолюватися прогулювалась Києвом. Якщо вона ще виявиться хворою на коронавірус, то їй загрожує кримінальна відповідальність. 

Які карантинні обмеження діють в різних країнах світу можна прочитати тут.

Банки і земля. Друге читання «антиколомойського» законопроєкту хочуть заблокувати великою кількістю поправок – уже зараз їх понад п’ять тисяч. У свою чергу, голова фракції «Слуг народу» у Раді Давид Арахамія назвав і цей закон, і кредит МВФ поганими рішеннями, але вони необхідні, бо криза. Цинізм коментаря в тому, що так званий банківський закон потрібний насамперед Україні, а не МВФ.

Читайте також: Як медикам з Львівщини добратись на роботу. Оновлений графік спецтранспорту

А закон про землю будуть блокувати іншим способом  –  до окружного адмінсуду Києва надійшла заява про забезпечення позову, у якій суд просять заборонити голові парламенту підписувати його.

З такими темпами ми отримаємо кредит МВФ хіба що десь під новий рік, а може й пізніше. Економіка і функціонування лікарень, шкіл, виплата пенсій – нікого не цікавить. Головне – інтереси олігархів.

Гривня. Нацбанк зміцнив офіційний курс гривні на 22 копійки, встановивши його на 6 квітня на рівні 27,37 гривні за долар. Офіційний курс гривні до євро – 29,56 гривні (на 3 квітня - 30,08 гривні).

Очевидно, що подальша доля гривні буде залежати від кредиту МВФ та від того, чи здатен президент Зеленський обмежити апетити «своїх олігархів».

Нові обмеження лякають. Однак ще більше лякають залюднені вулиці спальних районів Львова. Люди не розуміють, що коронавірус – це не забавки і що жодна, навіть найбільш прогресивна система охорони здоров'я, не справиться з масовим напливом хворих. Дотримуйтеся карантину хоча б заради себе та рідних. Гарного дня усім і вихідних!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!