Озера Львівщини. ТОП-10 озер, де можна гарно відпочити

88909 0
Tvoemisto.tv зробило підбірку озер на Львівщині, які цього року визначили безпечними для купання. У статті всі водойми та озера Львівщини для купання та безпечного відпочинку з актуальними графіками роботи та інформацією про те, як доїхати.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

З початком купального сезону все більше туристів їздять на озера Львівщини, де зручно облаштовані місця для відпочинку, а також майданчики для дітей. Влітку водойми допомагають рятуватися від спеки і добре проводити час з друзями чи сім'єю. 

Купання й плавання приносить багато користі й задоволення, але деколи вода може й завдати шкоди людям, які не дотримуються правил безпечної поведінки на воді. Міністерство охорони здоров'я зназначає, що плавати потрібно лише у тих місцях, які визначили спеціально відведеними для купання. Також радять купатися лише у світлу пору доби, в спокійну погоду й пірнати тільки тоді, коли є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно. 

Крім того, під час купання чи плавання заборонено залазити на попереджувальні знаки, стрибати у воду з човнів, катерів чи інших споруджень, які для цього не призначені, вживати спиртні напої, а також купати у воді дітей без супроводу дорослих. З іншими правилами поведінки можна ознайомитися на сайті МОЗ. 

Tvoemisto.tv зробило підбірку озер на Львівщині, які цього року визнали безпечними для купання. При підборі місць важливою була також відстань від Львова, можливість відпочинку на території з дітьми, а також спосіб добирання до озера. 

Озеро «Задорожнє»

Озеро «Задорожнє» відоме у народі як «Байкал» завдяки своїй чистій воді й сприятливим умовам для відпочинку. Озеро розташоване у Стрийському районі Львівської області, і утворилося внаслідок затоплення Дроговизького вапнякового кар’єру. Сьогодні озеро популярне серед любителів активного відпочинку. У водоймі зростає популяція риб, а також розвивається флора і фауна. Їхати до озера потрібно у напрямку Стрия, і не доїжджаючи до Миколаєва, звернути у село Дроговиж. Після повороту їхати прямо і перед залізничним переїздом звернути праворуч.

Відстань до Львова: 42 км

Як доїхати: найзручніше автомобілем

Графік: 09.00 - 23.00


Озеро на території села Воля-Гомулецька

Заміський відпочинок на березі озера з мальовничою природою навкруги розташований неподалік Львова, у селі Воля-Гомулецька за Брюховичами. На березі піщаного озера, протяжністю якого 50 метрів, є також база відпочинку. Глибина у озері зібльшується поступово, тому підходить для купання як дорослим, так і дітям.

Відстань до Львова: 18 км

Як доїхати: автобус №22, автомобіль

Графік: 08.00 - 23.00

Моршин – пляж на міському озері

Безпечним для купання визначили також озеро у Моршині, однак воно розташоване трохи далі від Львова – на відстані близько 85 кілометрів. Добратися можна туди можна як на власному авто, так і маршрутками, які систематично їздять до Моршина.

Відстань до Львова: 85 км

Як доїхати: автобус, автомобіль

Графік: потрібно уточнювати

Золочів – пляж на міському озері

Минулого року на міському озері в Золочеві на Львівщині відкрили пляж, а воду цьогоріч визнали безпечною для купання. Пляж на водоймі забезпечили стільцями, лавочками, гойдалками та лежаками. Добиратися до Золочева потрібно близько годину часу.

Відстань до Львова: 72 км

Як доїхати: автобус, автомобіль

Графік: цілодобово

Перемишляни – пляж на міському озері            

Ще одна безпечна для купання водойма – у місті Перемишляни, яке розташоване за 45 км на південний схід від Львова на автошляху Львів – Івано-Франківськ.

Відстань до Львова: 51 км

Як доїхати: автобуси курсують протягом дня, автомобіль

Графік: цілодобово

 

Озеро у Пустомитах

Недалеко від Льова у місті Пустомити розташувалося озеро, а поруч – база відпочинку "Озерний край", яка оточена з багатьох сторін озерами. На території бази можна не лише купатися, а рибалити у іншому озері. Добратися до Пустомит можна досить швидко, воно всього близько за 20 км їзди від міста.

Відстань до Львова: 20 км 

Як доїхати: автобус №141, автомобіль

Графік: 10.00 - 24.00

 

Озеро у Давидівській громаді

Село Давидів також розташоване неподалік Львова – на відстані близько 16 км, поруч - база відпочинку "Львівська Швейцарія". Озеро цьогоріч визнали безпечним для купання, тому кожен охочий може добратися туди як на власному авто, так і приміським транспортом.

Відстань до Львова: 13 км

Як доїхати: автобус №160, автомобіль

Графік: 10.00 - 21.00

 

Озеро у селі Коросно

Невеличке село на Львівщині розташоване на відстані близько 40 км від Льова, водойма тут також визначена безпечною для купання.

Відстань до Львова: 50 км

Як доїхати: автобуси їздять протягом дня, автомобіль

Графік: 10.00 - 22.00

 

Озеро у село Підберізці

Село Підберізці в Пустомитівському районі близько 20 км від Львова. Там на території бази відпочинку "Palmira Resort" є озеро, лежаки, місця для дітей. 

Відстань до Львова: 15 км

Як доїхати: автобус № 105, 164, автомобіль

Графік: 09.00 - 21.00

 

Озеро у Тростянецькій громаді

Село Тростянець розташоване теж недалеко від Львова – за 36 км. Нещодавно воду в озері визначили також безпечною для купання. 

Відстань до Львова: 36 км

Як доїхати: найзручніше автомобілем

Графік: потрібно уточнювати

 

Пляж на рекреаційній водоймі Яворівського Національного природного парку

Озеро розташоване на території Яворівського Національного природного парку, і також є безпечним для купання. Добратися до Яворова можна автобусом, який курсує протягом всього дня, або ж автомобілем. 

Відстань до Львова: 32 км

Як доїхати: автобуси з АС-4, автомобіль

Графік: цілодобово

 

На Львівщині є десяток озер, де можна поплавати, відпочити, і які є безпечними для купання. У літню пору це чудовий спосіб врятуватися від спеки й перевести подих від робочих буднів. 

Підготувала Софія Шавранська

Фото з відкритих джерел


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!