У Львові просять тимчасово зробити вулицю Підвальну двосторонньою

2375 0
Приватний транспорт з вулиці Личаківської, площі Митної, у напрямку вулиці Кривоноса рухався вулицею Винниченка, попри Львівську обласну державну адміністрацію.
фото: христина процак

фото: христина процак

У Львові просять реорганізувати рух вулицею Підвальною, аби уникнути заторів через ремонт колектора на вулиці Винниченка.

Читайте також: Під час стихії у Львові пошкодило десятки автомобілів. Як отримати відшкодування

Львів’яни звертаються на «гарячу лінію» міста з проханням дозволити двосторонній рух вулицею Підвальною. Депутатка Львівської районної ради Галина Драч також просить дозволити поворот праворуч з вулиці Винниченка на вулицю Підвальну, і дозволити проїзд цією вулицею приватному транспорту у двох напрямках. Своє звернення вона скерувала до заступниці міського голови з питань ЖКГ Ірини Маруняк.

Через ремонт колектора на вулиці Винниченка у Львові утворюється затор на вулицях Підвальній, Лисенка, Максима Кривоноса. Дещо ускладнений рух поблизу площі Митної, на вулиці Личаківській.

На час ремонту вулицю Кривоноса зробили двосторонньою, утім цього не достатньо, каже депутат Львівської міської ради, голова постійної комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Ігор Зінкевич.

«Підвальна стоїть через провалля – це непередбачувана ситуація. Також звертався до Ірини Маруняк та в управління транспорту, аби вирішити цю проблему. Там кажуть, що це погане рішення відкрити вулицю Підвальну, бо громадський транспорт стоятиме у заторах. Транспорт пішов по вулиці Кривоноса, по проспекту Свободи, стався колапс – центр міста стоїть, стоїть і громадський транспорт. Треба зараз відкрити вулицю Підвальну, щоби бодай трохи перенаправити потоки», – каже депутат.

Керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів у коментарі Тvoemisto.tv зазначив, що якщо відкрити проїзд для приватного транспорту вулицею Підвальною у двох напрямках, то тоді це лише збільшить затори. А вирішити проблему у цьому районі можна лише швидко відремонтувавши колектор.

«Схема об’їзду затверджена, погоджена. Вона передбачає рух по вулицях Лисенка, Гуцульській, Кривоноса. Насправді є утруднений проїзд, спершу були значні закоркованості, зараз це спадає. Паралельно навантажився проспект Свободи. Ми вивчали питання відкриття вулиці Підвальної. Побачили, що таке рішення може погіршити ситуацію. На Підвальній робочою є лише одна смуга руху. Враховуючи велику кількість маршрутів, які зупиняються на цій вулиці, можливі значні затори. Закоркованість може виходити аж до площі Митної», – каже він.

Громадський транспорт вулицею Підвальною курсує у двох напрямках, утім приватний – лише у напрямку площі Митної. Приватний транспорт з вулиці Личаківської, площі Митної, у напрямку вулиці Кривоноса рухався вулицею Винниченка, попри Львівську обласну державну адміністрацію.   

Схема реорганізації руху на час ремонту колектора.

Нагадаємо, що в центрі Львова, на вулиці Винниченка, поблизу вулиці Максима Кривоноса, ремонтують колектор. Комунальники з’ясували, що колектор в аварійному стані і потребує капітального ремонту. Майже чотири метри асфальту на дорозі не мали під собою основи, ґрунт вимило, тому утворився провал. Термінові протиаварійні роботи проводить компанія «Онур». У ЛМР кажуть, що ремонт триватиме приблизно три тижні. Для оптимізації руху транспорту вул. Кривоноса зробили двосторонньою.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!