Між Хировом та Перемишлем відновлюють залізничну колію

3199 0
За вересень-жовтень волонтери очистили 8 кілометрів залізничної колії поблизу майбутнього митного переходу «Нижанковичі – Мальховіце».
фото: alex-shutyuk.livejournal.com

фото: alex-shutyuk.livejournal.com

У неділю, 23 жовтня, на території майбутнього митного переходу «Нижанковичі – Мальховіце» відбулись урочистості з нагоди відкриття проекту «Перша Бескидська Сокоризада залізниці». У рамках цієї кампанії за вересень-жовтень волонтери очистили залізничну колію №102 довжиною близько 8 кілометрів, що є одним із кроків до відновлення у майбутньому залізничного сполучення «Хирів-Добромиль-Нижанковичі-Перемишль».

Про це повідомила директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Поліна Лі.

За її словами, очищення цієї ділянки залізниці забезпечить прохідність для 15-тонної дрезини з міста Перемишля (Польща) до прикордонної станції у пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».

«Такі заходи сприяють інтенсифікації транскордонного співробітництва та розвитку господарських зв’язків між прикордонними територіями. Зокрема, відновлення залізничного сполучення Хирів- Перемишль дасть новий імпульс для розвитку Старосамбірського району», – зазначила Поліна Лі.

Читайте також: Колія для вантажів та логістичний хаб. Львівщина домовляється про співпрацю з Перемишлем  

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!