Між Коперника і Вороного хочуть забрати смугу для громадського транспорту

2447 0
На проспекті Свободи пропонують ліквідувати частину смуги руху для громадського транспорту, яку автобуси не використовують за призначенням.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Таку ідею озвучили під час засідання Міської комісії з безпеки дорожнього руху, однак втілити пропоновані нововведення зможуть після доопрацювання.

«Ситуація така: автобуси їдуть до зупинки між вулицями Дорошенка і Коперника, а після цього починають перелаштовуватися в другу смугу, бо фактично ця смуга веде на проспект Шевченка, а їм треба їхати далі до вулиці Князя Романа або на площу Галицьку. Тож доцільно цю частину смуги ліквідувати», – зазначив спеціаліст управління транспорту ЛМР Костянтин Баранюк.

Костянтин Баранюк додав, що майбутня реорганізація руху на площах Галицькій та Міцкевича передбачатиме, що автобуси там рухатимуться по середній смузі.

Читайте також: На вулиці Дорошенка змінять організацію руху: коли і як. Схема

 

«Зараз це виглядає не зовсім коректно. Ми раніше прийняли рішення зробити цю смугу. Декларуємо, що місто облаштовує смуги для руху громадського транспорту, щоб мешканцям було комфортніше. А тепер маємо цю частину смуги ліквідувати?» – прокоментувала Ірина Маруняк, керівниця департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Як додав Костянтин Баранюк, першочергово смугу для руху громадського транспорту на проспекті Свободи облаштовували від оперного театру до вулиці Вороного. За його словами, її 70% використовуються за призначенням, окрім цієї ділянки.  

Читайте також: Водіїв закликають не паркуватися на смугах для громадського транспорту

Під час засідання ухвалили рішення відкласти це питання до наступної зустрічі. До того часу представники комісії мають проаналізувати, хто і як користується цією частиною смуги зараз, а також проконсультуватися щодо можливих нововведень із поліцією.  

Нагадаємо, на іншій частині проспекту Свободи облаштують ще одну окрему смугу для громадського транспорту, аби пришвидшити рух тролейбуса.

Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!