Колія для вантажів та логістичний хаб. Перемишль та Львівщина домовляються про співпрацю

3833 0
Маршрут для вантажних перевезень планують відновити на вже існуючій залізничній колії (Перемшль-Хирів-Нижанковичі) та продовжити цей шлях до Львова. У такій ініціативі зацікавлена не лише українська, а й польська сторона.
фото: alex-shutyuk.livejournal.com

фото: alex-shutyuk.livejournal.com

«Сьогодні існує залізничний шлях, який бере початок з Польщі (Перемшль) і йде на територію України в районі переходу на кордоні у Смільниці, проходить через Хирів, Нижанковичі і повертає назад у Польщу. Цей маршрут можливо відновити для вантажних перевезень, – розповів коментарі Tvoemisto.tv Роман Матис, керівник управління залучення інвестицій Львівської ОДА, – У реанімації шляху, який наразі працює для туристичних маршрутів, зацікавлена як українська так і польська сторони».

На думку чиновника, є сподівання, що маршрут  на який потрібно затратити відносно невеликі інвестиції, можна не лише реанімувати, але й продовжити до Львова, що зробить місто важливою точкою комунікації з Європою.

«На жаль, сьогодні у нас не має достатнього вантажного сполучення з Польщею, навіть з Варшавою. Якщо говорити про вантажні перевезення, то тут потрібен особливий тип вагонів та спосіб перевезення», – зазначає чиновник.

Читайте також: Компанії «IKEA» запропонували збудувати завод на Львівщині

Обласну владу цікавлять два проекти, які планують обговорювати з польською стороною всередині жовтня цього року: створення логістичного хабу для вантажних перевезень, у напрямку, де колія вже існує (Перемшль-Хирів-Нижанковичі) і продовження маршруту до Львова.

«Це був би не просто черговий маршрут, а великий логістичний хаб, важливий пункт перевантаження вантажів з або до Європи та загалом дуже цікава пропозиція для логістичного бізнесу, – розповідає Роман Матис. – Після цього слід очікувати ще більший приплив інвестицій в інфраструктуру Львівщини».

Нагадаємо, раніше міський голова Львова заявив, що Львів і Варшаву з’єднають євроколією.

Підготувала Оксана Лісна

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!