Між Україною та Польщею можуть спростити перетин кордону

3449 0
Зеленський зазначив, що зараз українські міста стали побратимами польських.
ФОТО: SHOPPINGPL.COM

ФОТО: SHOPPINGPL.COM

Президент України Володимир Зеленський анонсував домовленість з Польщею про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами. Про це він сказав у виступі в Раді.

Читайте також: В Україні поляки отримають особливий правовий статус

Він зазначив, що зараз українські міста стали побратимами польських, побратимами стали український і польський народ, а країни – сестрами.

«Майже всі наші міста є побратимами польських. Побратимами є й наші народи. Сестрами є наші країни. Ми рідні. І між нами не має бути кордонів чи барʼєрів. Український і польський народи ментально давно не розділяють. Тож ми дійшли згоди найближчим часом втілити це й у відповідній двосторонній угоді. Спершу щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного вже умовного кордону, коли Україна буде членом Європейського Союзу», – заявив президент.

Зеленський також подякував Анджею Дуді за особисту готовність, здійснити разом з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою візити до європейських столиць з метою лобіювання питання членства України у Європейському Союзі.

«Історичний момент наново формує наші відносини… Зараз настав час для нового польсько-українського договору про добросусідство – який врахує все те, що ми побудували у наших відносинах за останні місяці. Нинішня війна показала також, що між нашими країнами – не найкраща мережа доріг. Час надолужити це запізнення, польсько-український кордон має об’єднувати, а не роз’єднувати, це має бути наша велика мета», – заявив зі свого боку Анджей Дуда, цитує УП.

Нагадаємо, 22 травня, президент Польщі Анджей Дуда прибув з візитом до України. Він виступив з промовою у Верховній Раді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!