Міжнародна асоціація розвитку схвалила один мільярд доларів допомоги для України

1009 0
Країни підтримують продовження основних державних послуг під час війни.
З відкритих джерел

З відкритих джерел

Країни Міжнародної асоціації розвитку, що є частиною Світового банку, 11 квітня схвалили виділення Україні один мільярд  доларів і Молдові 100 млн доларів на тлі російського вторгнення в Україну. Про це 12 квітня повідомив президент Світового банку Давид Малпасс на конференції у Варшаві, передає Громадське.

«Світовий банк зараз готує операцію майже на 1,5 млрд доларів для України, щоб підтримати продовження основних державних послуг під час війни. Цьому сприяло вчорашнє схвалення підтримки Міжнародною асоціацією розвитку».

Читайте також: Єврокомісія підготує заявку України щодо членства в ЄС уже цього літа

Зазначимо, що після вторгнення Група Світового банку надала Україні оперативну фінансову підтримку, зокрема на виплати зарплат медикам, пенсій для літніх та соцвиплат для вразливих верств. Через Міжнародну фінансову корпорацію Світовий банк також надав негайний оборотний капітал компаніям, які здійснюють постачання до України.

Нагадаємо, що із Європейського миротворчого фонду виділили 1 млрд євро на підтримку Збройних Сил України. Сума підтримки у розмірі 1 млрд євро складається з трьох різних фінансових пакетів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!