Міжнародна асоціація закликала відкрити кордони для авіатранспорту

1572 0
В асоціації зазначають, що 2020 рік став найгіршим роком за всю історію галузі через епідемію коронавірусу.
фото: inquisitr.com

фото: inquisitr.com

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA), яка об'єднує 290 авіакомпаній по всьому світу, закликає відновити авіасполучення між країнами з огляду на руйнівні наслідки карантинних обмежень для авіаційної галузі. Про це повідомляє LB з посиланням на Le Figaro.

В асоціації зазначають, що 2020 рік став найгіршим роком за всю історію галузі через епідемію коронавірусу. Так, в 2020 році в порівнянні з 2019 роком оборот авіакомпаній впаде більш ніж на 60%.

Читайте також: Скільки втрачає Львівський аеропорт через карантин

В асоціації підрахували: в 2020 році авіаційний сектор «скоротив свої витрати в середньому на мільярд доларів на день і буде продовжувати накопичувати безпрецедентні збитки».

IATA прогнозує чисті збитки сектора в розмірі 118,5 млрд доларів в 2020 році, в порівнянні з передбачуваними 84,3 млрд доларів в червні, і чисті збитки в розмірі 38,7 млрд доларів в 2021 році, що знову ж таки більше, ніж очікувалося в червні (15,8 млрд доларів), до другої хвилі коронавірусу.

«Ця криза є руйнівною і невблаганною. Кордони повинні бути відкриті без карантинних заходів, щоб пасажири могли знову літати. Компанії повинні продовжувати використовувати свою ліквідність принаймні до четвертого кварталу 2021 року, тому не можна втрачати час», – каже генеральний директор IATA Александр де Жуньяк.

Нагадаємо, що Державіаслужба оголосила про те, що почали діяти оновлені правила перевезень пасажирів і багажу повітряним транспортом. Зміни набули чинності з 3 листопада 2020 року. Детальніше про зміни читайте за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!