У Міжнародний день музеїв київські мистецькі заклади запрошують на події. Перелік

1231 0
Столичні музеї підготували виставки й екскурсії до Дня музеїв.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У воєнний час музеї Києва захищають та зберігають унікальне історико-культурне надбання нашої країни і поступово відновлюють свою діяльність. Зокрема, мистецькі заходи відбудуться з нагоди Міжнародного дня музеїв, який припадає на 18 травня. Про це повідомляє заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський. 

Столичні музеї з нагоди Міжнародного дня музеїв підготували такі заходи:

Літературно-меморіальний музей Булгакова

18-19 травня з доброчинною метою відбудуться «Благодійні чаювання на веранді». Також до 19 травня включно буде тривати благодійна ініціатива «Літературні аптечки» – збір коштів на ключові розхідні комплектуючі, а саме: турнікети та кровоспинні засоби для тактичних аптечок, до кожної аптечки додаються наліпки з улюбленими рядками з українських віршів та прози від донаторів.

Музей Шолом-Алейхема

18 травня пройде виставка графіки «Київ-Ієрусалим»: плакати київського графіка Миколи Гончарова «Війна в Україні» та комп'ютерна графіка Михайла Корості (США). Захід можна відвідати онлайн або в виставковій залі.

Читайте також: Куди піти у Львові на тижні. Добірка подій

26 травня пройде виставка скульптури «Шолом-Алейхем у майстерні Михайла Карловського». Захід за можливості відбудеться у виставковій залі музею або онлайн зі скульптурної майстерні Спілки художників України.

Музей гетьманства

18 травня відбудеться екскурсія вулицями Подолу «Козацький Київ», яка розпочнеться о 15:00. Деталі маршруту можна дізнатись за телефоном (067) 979-01-32.

Музей видатних діячів української культури

17-18 травня відбудуться онлайн-екскурсії «Леся Українка: цікаві факти не з підручника».

Загалом, за словами Мондриївського, з перших днів повномасштабного військового вторгнення російської федерації на територію України музеї, які є комунальною власністю територіальної громади Києва, запровадили низку необхідних заходів щодо збереження експонатів та захисту музейних колекцій.

Нагадаємо, на Київщині запрацював віртуальний музей пам’яті війни, в якому можна побачити, як виглядає Київська область після воєнних дій та окупації російських військових. 

Нагадаємо, що сьогодні, 18 травня, в Україні відзначають Міжнародний День Музеїв. Цьогоріч він проходитиме під гаслом #СилаМузеїв. Події у Львові та на Львівщині читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!