Міжнародний день театру. Підбірка вистав у Львові цього тижня

1153 0
27 березня щорічно відзначають міжнародний день театру. Tvoemisto.tv підготувало перелік вистав, які зараз показують у львівських театрах.
фото: accessmeddirect.com

фото: accessmeddirect.com

VALSE MELANCOLIQUE

Коли: 28 березня, 18:00;

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1;

Скільки: 200 грн.

Про виставу: за давньою легендою, дівчина, яка знайде едельвейс, буде дуже щасливою і матиме міцну та велику родину. Ольга Кобилянська ще маленькою дівчинкою на крутих схилах знайшла цю квітку. Едельвейс завжди був з нею, хоча і не приніс їй щастя. Так і у «Valse melancolique» троє жінок шукають своє щастя, яке за тогочасними уявленнями не відповідало ролі жінки у суспільстві.

БУНА

Коли: 29 березня, 18:00;

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької, що на вул. Лесі Українки, 1;

Скільки: 150 грн.

Сюжет п’єси «Буна» побудований на основі реальної історії родини з Буковини. Драматургиня зобразила українське село на межі глобалізації з наявними пограничними станами: бідності та уявлення про заможність, убогості культури та прагнення до нематеріальних благ цивілізації. Головна героїня твору – Буна (з буковинського діалекту «бабуся») – уособлює українські традиції, забобони, вірування.

ЗА ДВОМА ЗАЙЦЯМИ

Коли: 29 березня, 18:00;

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької, що на вул. Лесі Українки, 1;

Скільки: 80-300 грн.

Про виставу: він любить шик та красиве вбрання, справляти враження і вражати своїми галантними манерами. Вона «бридка як жаба», але мріє про привабливого кавалера. Щастю Проні Прокопівни немає меж, її покохав найкрасивіший хлопець на Подолі. Насправді Свирид Петрович брехун та банкрут, щоб сплатити кредиторам він вирішив вигідно одружитися з Пронькою, батьки якої обіцяли гарне придане.

ШАХРАЙКИ

Коли: 30 березня, 18:00;

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької, що на вул. Лесі Українки, 1;

Скільки: 200 грн

Про виставу: Оля і Жулька звичайні дівчата, що мешкають на квартирі з господинею. Їх проблеми стандартні як у всіх: пошуки вигідної роботи, кредити, безгрошів’я та борг за кімнату.   Безвихідь та депресія гарантована. Не для цих дівчат. У них є план, а допоможе у розв’язанні проблеми оголошення в інтернеті.

ЗАХАР БЕРКУТ

Коли: 30 березня, 17:00;

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, що на вул. Леся Курбаса, 3;

Скільки: 350 грн

Вистава «Захар Беркут» створена на основі повісті Івана Франка про боротьбу Тухольців проти нашестя монголів ще у ХІІІ столітті, сьогодні інтерпретована театром на сучасних реаліях життя. В основі сюжету переплітаються боротьба за волю тоді і сьогодні, самоідентифікація українського народу та єдність, а також шлях до перемоги через силу рідної землі та любов до неї.

ЗАВТРА В ТОЙ САМИЙ ЧАС

Коли: 30 березня, 18:00;

Де: Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки, що на вул. Городоцька, 36;

Скільки: 220-260 грн

НІЧ ДЛЯ ЖІНОК

Коли: 30 березня, 18:00;

Де: Театр «Воскресіння», що на  пл. генерала Григоренка, 5;

Скільки: 250 грн

Ця п’єса відома світовому глядачеві за багаточисельними постановками, які незмінно б’ють усі рекорди щодо популярності. До речі, в 2001 р. вона була нагороджена вищою театральною премією Франції «Мольєр». Шестеро безробітних друзів зневірилися в тому, що можуть знайти роботу,-закрився єдиний роботодавець міста – металургійний комбінат. Вистава має вікове обмеження 18+.

ЖИТТЯ P. S.

Коли: 31 березня, 18:00;

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької, що на вул. Лесі Українки, 1;

Скільки: 150 грн

«Життя P.S.» – вистава за автобіографічною книгою ветеранки війни на Сході України Валерії Бурлакової. В ній описується інша сторона бойових дій очима жінки, яка на лінії фронту знайшла кохану людину. Розповідь відкриває завісу на незручні теми сучасної історії країни: воєнний побут, дискримінація жінок-воїнів, спотворення фактів через медіа, тощо. Книга фактично є фронтовим щоденником, в якому зображується реальність відмінна від нашої. 

ДОН КІХОТ

Коли: 31 березня, 18:00;

Де: Львівська національна опера, що на пр. Свободи, 28;

Скільки: 150-500 грн

ЛЬВІВСЬКЕ ТАНГО

Коли: 1 квітня, 17:00;

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької, що на вул. Лесі Українки, 1;

Скільки: 80-300 грн

Про виставу: в останні десятиліття ім’я Богдана Весоловського повернулося у середовище українського глядача та слухача – тонкою ліричною піснею, відомою з дитинства мелодією, пам’яттю про втрачений Львів 1930-х минулого століття. Життя і творчість українського патріота Весоловського настільки знакові для української культури – повні карколомних поворотів долі, любовних легенд, народної слави та забуття – що вистава про маестро Бонді так і просилася на сцену. 

МАРКО ПРОКЛЯТИЙ, АБО СХІДНА ЛЕГЕНДА

Куди: 1 квітня, 18:00;

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, що на вул. Леся Курбаса, 3;

Скільки: 300 грн

Ця вистава – молитва. У «Маркові Проклятому» явлено театр без всіляких електронно-технологічних замінників і модних добавок, без соціальної заангажованості. Він є виразником екзистенціального переживання людини, її найглибших станів і відчувань, тобто основних засад буття.

МАДАМ БАТТЕРФЛЯЙ

Коли: 1 квітня, 18:00;

Де: Львівська національна опера, що на пр. Свободи, 28;

Скільки: 50-500 грн

Опера на 3 дії. Лібрето Луїджі Ілліки та Джузеппе Джакози за драмою Давіда Беласко «Гейша». Одна із найвідоміших опер світу, яка завдячує своєму успіхові українській сопрано Соломії Крушельницькій.


АҐОРА

Коли: 2 квітня, 18:00;

Де: Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки, що на вул. Городоцька, 36;

Скільки: 290-310 грн

Ця вистава – сеанс розілюзнення, інспірований давніми греками. Озброївшись почуттям гумору та провокаціями дрібного калібру, міркуватимуть про справедливість, відповідальність, доброчесність і способи гармонійного співжиття таких різних нас в одній Україні. 

Наталка Полтавка

Коли: 2 квітня, 12:00;

Де: Львівська національна опера, що на пр. Свободи, 28;

Скільки: 50-300 грн

«Наталка Полтавка» – одна із найпопулярніших романтичних українських опер, що не сходить з афіш понад століття, створена Миколою Лисенком за п’єсою та музикою Івана Котляревського.

Наталія Вареник
Фото: зі сторінок театрів
____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!