Міжнародний день театру: ТОП-3 вистави, які покажуть сьогодні у Львові

2382 0
Щорічно 27 березня митці сцени відзначають своє професійне свято – Міжнародний день театру. Також його залюбки святкують мільйони глядачів і шанувальників театрального мистецтва. Пропонуємо вам кілька цікавих вистав, які покажуть сьогодні у Львові.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Коли: 27-го березня, 15.00 год.
Де:  Перший академічний театр для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка,11)
Що: вистава «Олівер Твіст» за мотивами однойменного твору Чарльза Діккенса.
Більше інформації – за телефоном (032) 272 68 41

Деталі. «Цю часом страшну, часом смішну, але, поза сумнівом, цікаву і повчальну історію Вам розкажуть та розіграють актори театру для дітей та юнацтва поміж лондонських дахів та закапелків, в атмосфері старої доброї (але часто похмурої і непривітної) Англії, і ми разом з Олівером пройдемо через лабіринт несподіваних життєвих поворотів, вибудовуючи шлях крізь бруд і морок – до світла», – зазначають організатори. Вистава розрахована на молодь середнього та старшого шкільного, і навіть ще старшого та нешкільного віку.

 

Коли: 27-го березня о 17.00 год.
Де: на великій сцені театру імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)
Що: прем`єра документальної вистави «Дух театру: операція Екзорцизм» , котра є частиною проекту  «Актори. Перформативність. Дослідження» і реалізується в рамках 3-ї EEPAP Residency / Internship Program 2015.
Вхід за реєстрацією. Реєстрація за номером – 063-198-68-64

Деталі. Вистава «Дух театру: операція «Екзорцизм» – це історії, котрі вперше прозвучать зі сцени від людей, котрі їх пережили, котрі віддали велику частину свого життя театру Лесі, котрі чесно робили свою роботу, незважаючи на те, яку назву мав театр і яка символіка була на його логотипі. Ці свідки театру найкраще відчувають його genius loci – дух місця. 

 

Коли: 27-го березня о 17.00 год.
Де: Міський Палац культури імені Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1)
Що: Вечір «Під мостом»
Вхід вільний. Додаткова інформація – за тел. (032) 252-27-45

Деталі. Народний театр сатири «Під мостом» запрошує усіх озочих разом відсвяткувати Міжнародний день театру. «Увесь світ – театр, в ньому жінки, чоловіки – усі актори». Такий  був напис на фронтоні шекспірівського театру «Глобус». Отож, чи можна не святкувати день театру, день жінок і чоловіків одночасно?» – прокоментував подію режисер-постановник Валерій Москаленко. У програмі заходу: уривки з вистав; інтермедії; мініатюри; вечірня казка від юних «підмостівців».

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!