Мобільний сервіс виклику таксі UBER планують запустити у Львові: деталі

4219 0
Найдорожчий стартап світу – мобільний сервіс виклику таксі Uber виходить на український ринок. Першим містом в якому він запрацює стане Київ, проте в планах і поява у Львові.
фото: www.criativa.com.br

фото: www.criativa.com.br

Про те, що мобільний сервіс виклику таксі Uber планують до кінця року запустити в Україні повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. У себе на Facebook він написав, що був присутнім на зустрічі з представниками компанії Uber, яка незабаром може почати свою роботу в Україні.

Завдяки ініціативі Vasyl Myroshnychenko разом із Roman Khmil зустрілися з компанією Uber.Предметна розмова і повне взаєморозуміння.Питання "Вам "шашечки" или ехать?" - втратить свою актуальність.Soon ;)

Опубліковано Volodymyr Omelyan 4 грудня 2015 р.
 

Спочатку сервіс запрацює у Києві, потім у планах вихід на всі міста-мільйонники − Харків, Дніпропетровськ, Одесу, Львів. Чи буде заходити Uber у міста з меншою чисельністю населення – поки що не повідомляється.

За даними Forbes сервіс може бути запущено в будь-який момент, хоча підготовка ризикує затягнутися і до січня 2016-го. Зараз компанія відбирає водіїв, перевіряє ліцензії, страховки й автомобілі: для роботи в Uber потрібно мати авто не старше 3-5 років.

Сервіс Uber в світі пропонує кілька варіантів машин за викликом: дешевий Uber X/Pop, звичайний Uber з автомобілями середнього класу і Uber Black з авто представницького класу. У деяких країнах також є Uber Suv для перевезення шести чоловік (замість стандартних чотирьох) і Uber Lux з дорогими автомобілями рівня Mercedes S-класу (назви для кожної категорії можуть відрізнятися залежно від країни). В Україні спочатку буде працювати тільки звичайний Uber з машинами середнього цінового сегмента комфорт-класу.

Головна зручність Uber полягає в тому, що це повністю мобільний застосунок. Він вимагає від користувача лише ввести точки початку й закінчення маршруту на мапі. Немає потреби чекати на смс-повідомлення або зворотний дзвінок від оператора: якщо автомобіль є, замовлення почне відображатися на мапі всередині програми, можна відстежити, де перебуває водій.

До того ж, користувачі зможуть повністю відмовитися від готівки. Банківська картка прив’язується до акаунту користувача в однойменному застосунку, з якої після завершення поїздки списується вказана раніше сума грошей.
В Uber є адекватна система оцінювання водіїв. Якщо вони погано виконують свою роботу, або не знають дорогу, або автомобіль брудний – можна виставити низьку оцінку, і більше пасажир його не побачить. Це створює додатковий стимул для водіїв, підвищує конкуренцію. Водії, до речі, також можуть виставляти пасажирам оцінки. І якщо середній бал низький, машину буде знайти досить важко.

Останній аргумент у бік Uber – зниження вартості поїздок. Під час виходу на новий ринок стартап максимально знижує власну маржу, а часом працює собі у збиток. Це дозволяє набрати базу клієнтів і створити ядро пасажирів, які стануть активними користувачами сервісу.

Особливість Uber полягає не тільки в тому, що система працює виключно через мобільний додаток, але і в схемі розрахунку поїздки. Українці звикли, що диспетчер називає єдину суму за посадку і кілометраж, яку й потрібно в кінці заплатити.

Тоді як в Uber пасажир платить за посадку, а далі тарифікація йде окремо за кілометраж і окремо за час, проведений у дорозі. Іншими словами, якщо машина потрапила в затор, пасажир змушений буде оплачувати простій. За рахунок цього поїздка може обійтися дорожче, ніж зазвичай, і стати неприємним сюрпризом у вигляді великого списання з банківського рахунку.

Джерела: Forbes, Вголос, korrespondent.net.

 

Опублікувала Мар'яна Федина

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!