Політична реклама

МНС планує спростити життя бізнесу

1471 0

Міністерство надзвичайних ситуацій зменшує кількість наглядових і контрольних функцій. Про це з посиланням на заступника Міністра надзвичайних справ Віталія Бута повідомляє прес-служба МНС. 

Зі слів міністра, уже підготовлено зміни до законодавства, які дозволять спростити пожежний нагляд і полегшити життя бізнесу. Запроваджується декларативний принцип визначення стану пожежної і техногенної безпеки для певних видів суб’єктів господарювання. Зовсім скасовується дозвіл органів пожежної безпеки на початок робіт.

Він наголосив, що невдовзі об’єкти нерухомості можна буде використовувати одразу після подачі суб’єктом господарювання до адміністратора декларації відповідності об’єкта нерухомості вимогам законодавства. У такому випадку має бути виконана одна умова – договір страхування цивільної відповідальності.

Віталій Бут окремо наголосив, що органи пожежного нагляду позбавляються права самостійно приймати рішення про часткове або повне зупинення роботи суб’єкта господарювання. Разом із тим Міністерство готує зміни до законодавства про адміністративну та кримінальну відповідальність інспекторів за їхню бездіяльність при виявленні незадовільного стану пожежної безпеки.

Позапланові перевірки суб’єктів господарювання переводяться у ранг виключних - тільки у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій. Також звужується коло піднаглядних об’єктів – лише ті, які є особливо важливими для національної безпеки, об’єкти підвищеної небезпеки та об’єкти, де перебуває велика кількість людей. У сфері промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду запроваджено видачу дозволів органами Держгірпромнагляду за принципом «одного вікна» через державного адміністратора.

Для упорядкування переліку платних послуг та виключення з нього послуг, не пов’язаних із компетенцією МНС, розроблено проект постанови Уряду. Документ передбачає зменшення на чверть кількості платних послуг. Їх можуть надавати тільки аварійно-рятувальні та пожежні підрозділи у статусі юридичних осіб.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!