Мобілізовані росіяни телефонують в Україну та питають, як здатися в полон, – ГУР

8845 0
На «гарячу» лінію «Хочу жити» телефонують навіть ті росіяни, кого ще не мобілізували.
Фото: hromadske.radio

Фото: hromadske.radio

Новомобілізовані росіяни телефонують на «гарячу» лінію Головного управління розвідки Міноборони України «Хочу жити» та питають, як здатися в полон. Про це повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов в ефірі телемарафону, пише «Українська правда».

Читайте також: Мобілізація в росії. Що це означає для України

«Дуже багато зараз звернень на «гарячу» лінію від новомобілізованих росіян або навіть від тих, хто ще не мобілізований. Дзвонять і кажуть: «У разі, якщо мене мобілізують, які мої дії, що я маю зробити, як правильно здатися?», – зазначив Андрій Юсов.

За словами представника ГУР, у росіян низька мотивація та відповідний психоемоційний стан серед цієї мобілізаційної хвилі. Таким же алгоритмом користуються кримчани і люди з ОРДЛО.

Юсов повідомив, що росіяни планують кілька хвиль мобілізації. В ОРДЛО окупанти вже мобілізували всіх, кого могли. Залишилися лише хворі й ті, хто забезпечує життєдіяльність регіону і працює на різних підприємствах. 

«Після псевдореферендумів та насильницької паспортизації окупанти можуть почати мобілізувати чоловіків і на нових тимчасово окупованих територіях України», – сказав Андрій Юсов.

Проте на окупованому півдні Україні, за інформацією ГУР, окупанти заявили, що планують сформувати так звані «добровільні» батальйони, водночас путін та росіяни бояться давати зброю людям на окупованих територіях. 

Читайте також: Хакери Anonymous «злили» дані понад 300 тисяч росіян, яких хочуть мобілізувати

Зазначимо, що 21 вересня президент росії володимир путін оголосив про часткову мобілізацію у росії і «підтримку» фейкових референдумів на захоплених територіях.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, оголошення мобілізації буде значним ударом по режиму путіна. Це означитиме визнання, що росія не змогла виконати всі поставленні завдання, що так звана «спеціальна операція» не досягла результату і те, що йде реальна війна.

Водночас, як сказав військовий експерт Петро Черник, навіть 300 тисяч мобілізованих не переламають ходу війни, але треба зрозуміти, що вона зачепить кожного і не варто піддаватися ейфорії.

Також нагадаємо, що 23 вересня росія почала псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях Запорізької, Херсонської, Луганської і Донецької областей щодо їх незаконного приєднання до свого складу.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, попри плани росії провести псевдореферендуми про приєднання окупованих українських територій чи гібридну мобілізацію, Україна продовжить звільнення своїх населених пунктів.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!