Мобілізованим росіянам не вистачає навіть взуття. Генштаб про ситуацію на фронті

812 0
Коротко про ситуацію на фронті у 242-й день повномасштабної війни.
Боєць 93-ї бригади «Холодний Яр». Позаду — стела державного підприємства «Артемсіль» / Instagram-сторінка 93-ї бригади «Холодний Яр»

Боєць 93-ї бригади «Холодний Яр». Позаду — стела державного підприємства «Артемсіль» / Instagram-сторінка 93-ї бригади «Холодний Яр»

Російське військове командування має проблеми з матеріальною підтримкою мобілізованих громадян. Так, в Херсонській області російські військовослужбовці погано екіпіровані, більшості з них не вистачає військового взуття та інших елементів форми і техніки.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Відомо, що мобілізований склад окупаційних військ рф відправляється на війну для огляду оперативної ситуації. Командування не звертає уваги на рівень своєї підготовки. Так, російське військове керівництво намагається утримати лінію фронту. Через слабку організацію взаємодії спостерігаються рідкісні випадки так званого «дружнього вогню» між підрозділами ворога.

Ситуація на фронті

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, покращити тактичне положення, концентрує зусилля на стримуванні дій Сил оборони в окремих районах. При цьому проводить наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Бахмута, Кліщівки, Новомихайлівки, Мар'їнки, Невельське, Первомайське та Авдіївки Донецької області.

Читайте також: Генштаб прозвітував про удари по Новій Каховці та на Запоріжжі

Загалом протягом доби окупанти завдали 2 ракетних та 25 авіаударів, здійснили близько 30 атак МЛРС. Об'єкти цивільної інфраструктури в Миколаєві, Запорізькому та Новотавричеському Запорізької області зазнали ворожих атак.

Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася. Загроза ракетних та авіаударів по об'єктам критичної інфраструктури України з території Республіки Білорусь зберігається. Зокрема, із застосуванням ударних БПЛА іранського виробництва.

Які напрямки обстрілював ворог

  • На Куп'янському та Лиманському напрямках – були обстріли з мінометів, ствольної та ракетної артилерії, в районах населених пунктів Ямполівка, Кам'янка та Білогорівка.
  • На Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут, Кліщівка, Озарянівка, Опитне, Соледар та Яковлівка Донецької області.
  • На Авдіївському та Запорізькому напрямках - з танків та артилерії різних типів, в районах поселень Авдіївка, Первомайське, Невельське, Водяне, Новомихайлівка, Мар'їнка, Пречистівка, Новопіль, Новосілка та Залізничне.
  • На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв військову та цивільну інфраструктуру населених пунктів, які знаходяться недалеко від лінії зіткнення. Нікополь та Ільлінка Дніпропетровської області потрапили під ракетно-ствольний артилерійський вогонь.

 

Удари ЗСУ по ворогу

За детальною інформацією, знищення ворожого особового складу та техніки підтверджено 22 жовтня поточного року. В районі міста Енергодар внаслідок вогнепального вогню пошкодження отримали 4 гаубиці Д-30, 3 вантажівки з боєприпасами, до 50 військовослужбовців ворога, ще близько 40 отримали поранення. 

На одному з напрямків влучили 2 одиниці зенітної ракетної системи противника «Ураган» разом з бойовими розрахунками.

Авіація Сил оборони завдала 6 ударів протягом доби. Також підтверджено, що знищено 6 областей концентрації озброєння та військової техніки ворога. Раніше сьогодні підрозділи протиповітряної оборони збили дванадцять БПЛА «Шахед-136».

Ракетні війська та артилерія вдарили по командному пункту, п'яти районах концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів та зенітно-ракетної системи.

Читайте також: На Львівщині двічі була загроза ракетних ударів з літаків

Нагадаємо, що за минулу добу Збройні сили України знищили 400 окупантів, 21 крилату ракету та 20 безпілотників.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!