Мобільним операторам хочуть заборонити списувати гроші за послуги без підтвердження

3096 0
Протягом 2016 та першого півріччя 2019 року надійшло понад 1200 звернень громадян про порушення прав споживачів під час надання контент-послуг.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Національна комісія з питань регулювання зв'язку ухвалила за основу проект змін до правил надання телекомунікаційних послуг. Про це повідомляє Ліга.Tech.

У документі регулятор додав поняття «код підтвердження» – це одноразовий пароль, який телеком-оператор надсилає в повідомленні або на електронну пошту абонентові з метою підтвердити замовлення послуги. Зокрема, контент-послуги.

Читайте також: Wi-Fi у поїздах можливий за пів року. Ексміністр про платні дороги, Укрзалізницю і дешеві авіарейси

Провайдерам можуть заборонити надавати контент-послуги без попереднього замовлення або згоди споживача або надавати контент-послуги, коли закінчуються гроші на рахунку чи при досягненні граничної суму коштів на рахунку. Постачальникам також заборонять додавати до тарифних планів послуги доступу до контент-ресурсів.

Додамо, що до НКРЗІ протягом 2016-го та першого півріччя 2019 року надійшло понад 1200 звернень громадян про порушення прав споживачів під час надання контент-послуг.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!