Політична реклама

Мобільний зв`язок не подорожчає - НКРЗ

1433 0
У Нацкомісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) вирішили, що ставки доступу на мережі операторів мобільного зв'язку наступного року не знизяться, пише "Комерсант-Україна" у публікації "НКРЗ тримає рівень".

Регулятор 24 листопада затвердив доопрацьований проект "Розрахункових такс за послуги пропуску трафіку в телекомунікаційні мережі". Пропонується встановити ставку інтерконекту в розмірі 0,36 грн/хв. У попередній версії документа була зазначена ставка 0,32 грн/хв.

Фактично рішення тільки підвищить вартість доступу на мережу "Укртелекому" - з 0,25 до 0,36 грн/хв. За словами члена НКРЗ Людмили Єжової, документ вже направлений на узгодження з профільними держорганами і повинен набути чинності з 1 січня.

Зниження ставок інтерконнекту скоротило б валові доходи мобільних операторів, і їм довелося б підвищувати тарифи, щоб компенсувати втрати, вважає Єжова.

"Комісія прийняла їхні аргументи і пішла на поступки", - сказала вона.

Рівняння ставок доступу на мобільні мережі та на мережу "Укртелекому" член НКРЗ називає справедливим кроком.

"Ставка в 0,32 грн - на рівні собівартості інтерконекту для всіх операторів, а 0,36 грн забезпечать їм однаково мінімальну рентабельність", - говорить член комісії.

Мобільні оператори оцінюють рішення НКРЗ як компромісне. За різними оцінками, надходження від інтерконекту займають у структурі їх виручки 20-25%. За 9 місяців поточного року сукупна виручка операторів становила 18,7 млрд грн. Таким чином, зниження ставки з 0,36 до 0,32 грн / хв скоротило б їх доходи більш ніж на 415 млн грн.

Джерело: "Комерсант-Україна", переклад: Відголос.сом


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!