Moderna повідомила про успішні випробування вакцини серед дітей

2082 0
Вакцину можуть застосовувати серед дітей віком від шести до 11 років.
Фото: АР

Фото: АР

Сьогодні, 25 жовтня, американська фармацевтична компанія Moderna оголосила, що отримала позитивні проміжні результати другого етапу клінічних випробувань своєї вакцини проти коронавірусу серед дітей віком від шести до 11 років, зазначили у компанії.

Читайте тьакож: Чи буде в Україні ще Мoderna і якою вакциною можна її замінити для другої дози

«Moderna сьогодні оголосила про позитивні проміжні дані після другого етапу клінічних випробувань вакцини mRNA-1273 серед дітей старше шести років і які не досягли 12 років», – йдеться у повідомленні.

Дані демонструють «стійку реакцію з вироблення нейтралізуючих антитіл».

Найближчим часом компанія планує передати отримані результати дослідження до Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA).

У дослідженні брали участь 4,7 тис. дітей, для вакцинації вводили дві дози обсягом 50 мкг із перервою у 28 днів.

Читайте також: Covid-щеплення на Львівщині вже отримали понад 250 дітей

Раніше у жовтні американська компанія Pfizer і німецька BioNTech повідомили, що подали запит до Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) для схвалення розробленої ними вакцини проти коронавірусу COVID-19 серед дітей віком від п'яти до 11 років.

Вакцини цих компаній уже мають дозвіл на застосування в Сполучених Штатах серед підлітків від 12 років, а також для дорослих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!