Moderna розпочала клінічне випробування вакцини проти ВІЛ на людях

1470 0
Експериментальний препарат використовує ту ж технологію мРНК, що й у вакцині Moderna проти COVID-19.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Біотехнологічна компанія Moderna та некомерційна науково-дослідницька організація IAVI заявили про старт клінічних випробувань вакцини проти ВІЛ на людях. Про це повідомили на сайті Moderna. 

Зазначимо, що випробування проводили у Школі медицини та наук про здоров’я Університету Джорджа Вашингтона.

Дослідники створили не лише первинну вакцину, а й бустер. Раніше вони вже випробовували її на мишах і макаках і стверджують, що вакцина безпечна та викликає вироблення антитіл.  

У клінічних дослідженнях мають узяти участь 56 здорових, ВІЛ-негативних дорослих волонтерів. Сорок вісім учасників отримають одну або дві дози вакцини, причому 32 з них отримають бустер. Ще вісім добровольців отримають тільки імуноген для посилення.

Читайте також: Освіта, медицина і дороги. Як поділили бюджет Львівщини на 2022 рік 

Нагадаємо, що депутати Львівської обласної ради затвердили фінансування у сумі понад 1,6 млрд на реалізацію 29 цільових обласних програм у 2022 році. Зокрема, у межах Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області у 2022 році передбачили близько 670 млн грн. На протидію ВІЛ-інфекції СНІДу (3,2 млн грн). 

Також зазначимо, що людям зокрема з ВІЛ-інфецією рекомендують отримати додаткову дозу вакцини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!