Модульні туалети в центрі Львова за 5 мільйонів грн встановить компанія з Дніпра

7874 0
Модульну автоматизовану вбиральню планують встановити до кінця 2022 року.
Фото з презентації ЛМР

Фото з презентації ЛМР

У Львові на проспекті Свободи встановлять модульні вбиральні, вартістю майже 5 мільйонів гривень. ЛКП «Львівводоканал» з третьої спроби провело торги та обрало фірму-переможця, яка й облаштує туалети в центрі міста.

Джерело: «Prozorro. Продажі»

Автоматизовані модульні туалети місто планує встановити на проспекті Свободи, у парку Івана Франка і на вулиці Степана Бандери. Рішення про встановлення перших двох виконавчий комітет погодив, незабаром розглядатиме рішення щодо встановлення модульного туалету на площі Степана Бандери.

Читайте також: Після публікації Тvoemisto.tv міського голову Львова закликали відкрити вбиральні у центрі міста

Вперше тендер оголосили у жовтні минулого року, але тоді торги не відбулися, оскільки зголосився взяти участь лише один учасник. Згодом знову оголосили тендер на першу закупівлю такого туалету на проспект Свободи і вже до кінця 2021 року планували його встановити, але тендер затягнувся. Початкова вартість закупівлі – 5 238 600 грн. Там таки визначили переможця, але скасували закупівлю через воєнний стан.

Тендер оголосили 28 вересня, а сам аукціон відбувся 13 жовтня. У торгах взяли участь три компанії – ТОВ «СБІ Груп» та ТзОВ «Стройконтракт» з Дніпра та ТОВ «Сервіс Столиця Інновейшн» з Києва. Найкращу ціну запропонував перший учасник – підприємство «СБІ Груп», яке запропонувало встановити модульну вбиральню в центрі Львова за 4 927 883 грн. Частково роботу з облаштування модульних вбиралень виконуватиме субпідрядник – виробничо-комерційне підприємство «Укрпромзабезпечення». 

Зазначимо, що ціна 4,9 мільйонів є нижчою у порівнянні з вартістю у двох попередніх аукціонах – 5,2 мільйонів гривень. Імовірно, вона зменшилася, відповідно до технічної документації, через те, що з проєкту прибрали облаштування зовнішніх електричних мереж.

ТОВ «СБІ ГРУП», воно також зареєстроване у Дніпрі, основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель, дав меншу ціну – понад 4 мільйони 700 тисяч гривень. Компанія належить мешканцю Дніпропетровської області Дмитру Кузубу. Найімовірніше після уточнень договір укладуть із ТОВ «СБІ ГРУП».

У закупівлі вказано, що модульна вбиральня має мати одну кабінку для відвідувачів з обмеженими фізичними можливостями та батьків з немовлятами, дві кабінки звичайного типу та кабіни для обслуговування. Фасад мають поставити з гартованого скла.

Зовнішній вигляд модульних автоматизованих вбиралень з технічної документації

Модульна вбиральня матиме система оплати за допомогою банківських платіжних карт. Побудувати вбиральню планують до кінця 2022 року.

Нагадаємо, через проблему із туалетами, навесні Львів вирішив закупити модульні туалети. Перший встановлять на проспекті Свободи, поблизу підземних туалетів. У центрі Львова не працюють туалети, більшість громадських вбиралень, які були колись у місті, сьогодні зачинені. Після публікації Тvoemisto.tv тексту про проблеми із вбиральнями у центрі Львова до міського голови звернулась депутатка районної ради Наталія Колодій і закликала мерію відкрити і облаштувати громадські вбиральні у центральній частині міста. Детальніше про проблему читайте у матеріалі.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!