Міноборони перевіряє дані про застосування росіянами хімзброї в Маріуполі

1258 0
Це могли бути фосфорні боєприпаси.

Військове керівництво України перевіряє інформацію про можливе застосування хімічної зброї окупантами в Маріуполі, що сталося ввечері 11 квітня. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Станом на зараз ми цю інформацію перевіряємо, намагаємося зрозуміти, що (це було – ред.). Але, за попередніми даними, можу говорити, що є припущення, що це, можливо, були фосфорні боєприпаси. Остаточна офіційна інформація буде пізніше», – сказала Маляр в ефірі національного телемарафону.

Вона не відкидає, що ризик застосування хімічної зброї росією існує, і він доволі високий.

Нагадаємо, що 5 квітня росіяни здійснили першу хімічну атаку у Рубіжному, влучивши у цистерну з азотною кислотою. 11 квітня російські окупанти використали проти українських військових та цивільних у Маріуполі невідому отруйну речовину, яку скинули з безпілотника.

Лідер «Азова» Андрія Білецький повідомив, що у результаті застосування хімічної зброї проти українців постраждали троє бійців полку «Азов».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!