«Мої думки тихі» та «Додому». Де легально подивитися нові українські фільми

32703 0
В останні роки український кінематограф стрімко розвивається. Низку нових українських фільмів уже можна легально переглянути онлайн, зареєструвавшись та оплативши підписку.
Фото: скріншот із відео

Фото: скріншот із відео

«Мої думки тихі»

Про що: Молодий звукорежисер-фрілансер Вадим отримує замовлення – записати голоси закарпатських тварин. Це може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» і переїхати до Канади, подалі від проблем. Помічником у цій роботі стає його мама.

Де дивитись: https://oll.tv/uk/premium/501572-moi-dumki-tykhi

Читайте також: Міні-серіали, які можна подивитись на карантині. Перелік

«Додому»

Про що: У кримського татарина Мустафи гине первісток. Батько приїжджає до Києва, куди два його сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на Батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Де дивитись: https://oll.tv/uk/premium/494208-dodomu

«Співає ІФТКЕ»

Про що: Іван Васильович багато років очолює профспілку комунального підприємства Івано-Франкіськтеплокомуненерго. Його opus magnum – профспілковий хор, у якому співають диспетчери, ремонтники, слюсарі, бухгалтери. Опалювальний сезон вносить корективи у графік репетицій. Чи зігріє холодну батарею українська народна пісня?

Де дивитись: https://takflix.com/films/iftke

«Ціна правди»

Про що: Це екранізація книги американської письменниці Андреа Халупи про Голодомор 30-х років ХIХ століття в Україні. Вона ж виступила сценаристом фільму разом з істориком Тімоті Снайдером («Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним»). Дія відбувається на території колишнього Радянського Союзу в 1933. Йде перша п'ятирічка. Всі сили кинуті на індустріалізацію.

Де дивитись: https://sweet.tv/movie/18766-cina-pravdi

Читайте також: Мультфільми, пісні та цікава наука. Підбірка пізнавальних ютуб-каналів для дітей

«Кіборги»

Про що: Україна, 2014 рік, Донецький аеропорт. Ось уже 4 місяці українські бійці захищають об'єкт від переважаючих сил російських окупаційних військ. Вони повинні вистояти, адже поки в них вірять ті, хто чекає їх вдома, вони будуть стояти до кінця.

Де дивитись: https://oll.tv/uk/films/488720-kiborg

«Донбас»

Про що: 2014. Донбас. Панорама життя на окупованих територіях сходу України. Тут тонка грань між війною і миром, між правдою і брехнею, між ненавистю і любов'ю. Це фільм не про регіон, розколотий війною. Це фільм про кожного з нас.

Де дивитись: https://oll.tv/uk/films/500588-donbass

«Коли падають дерева»

Про що: Події фільму розгортаються в українській провінції. 5-річна бунтівниця Вітка живе під одним дахом з двоюрідною сестрою-підлітком Ларисою, яка до нестями закохана в молодого бандита. Дівчину засуджує все село на чолі з матір’ю і бабусею. Закохані планують втекти суспільного осуду та розрухи, але їм доводиться заплатити повну ціну свободи.

Де дивитись: https://takflix.com/films/when-the-trees-fall

Читайте також: Музика лікує. Підбірка сайтів, на яких можна послухати класичну музику

«Гуцулка Ксеня»

Про що: 1938 рік. У карпатське селище Ворохта, в якому проживає найкрасивіша гуцулка на ім’я Ксеня, прибувають колишні односельці, а нині – американські емігранти, для того, щоб знайти наречену для молодого Яро. Він отримає свій мільйонний спадок за умови, що одружиться зі свідомою українкою. До анексії Західної України залишається два тижні...

Де дивитись: https://takflix.com/films/hutsulka-xenya

«Захар Беркут»

Про що: Любителів героїчних балад і української історії порадує нова українсько-американська екранізація «Захара Беркута». Зміст багатьом знайомий за однойменною книгою Івана Франка, однак, при написанні сценарію були додані деякі персонажі і сюжетні лінії. 

Де дивитись: https://sweet.tv/movie/18344-zahar-berkut

«Чорний ворон»

Про що: Стрічка розповідає історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються у його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком і починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців і власної родини.

Де дивитись: https://sweet.tv/movie/19188-chorniy-voron

«Крути 2018»

Про що: Січень 1918 року. Більшовики підходять до Києва, Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом все боєздатні частини, включаючи юнкерів і студентів. Загін з 400 курсантів вступає в бій з 4-тисячним выйськом Червоної гвардії.

Де дивитись: https://oll.tv/uk/films/460757-kruti-1918

Читайте також: Які сімейні фільми дивитися під час карантину. Перелік

«Дике поле»

Про що: 33-річний Герман змушений повернутися у своє рідне містечко Старобільськ на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер Герману доведеться захистити сімейний бізнес – стару бензоколонку.

Де дивитись: https://oll.tv/uk/films/463419-dike-pole

Окрім цього, низку фільмів-новинок (Віддана, Крути 1918, Фокстер і Макс, Чорний ворон, Гуцулка Ксеня тощо) можна легально переглянути онлайн на платформі 1+1 video.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!