На правах реклами

Як зробити Львів, дружній до дітей. Успішний приклад

3011 0
Разом з іншими мамами Львова Юлія Гвоздович створила громадську ініціативу «Львів, дружній до дітей та сімей». За світовою концепцією розвитку міст, що звертає увагу на комфорт для дітей, вагітних жінок, сімей у місті за стандартами, які є в Європі. Сьогодні жінка у декретній відпустці, але відчуває, що треба діяти, щоби забезпечити дитині гідне майбутнє у рідному місті.
фото: УГП

фото: УГП

Завдяки ініціативі «Львів, дружній до дітей та сімей» у місті вперше вже громадське обговорення безпеки та зміни концепції встановлення дитячих майданчиків європейського класу. Мами звертають особливу увагу на включення у громадські простори можливості для комфортного перебування і вагітних жінок, і дітей з особливими потребами. Незабаром буде втілено й інші проекти цієї ініціативи.

Про політику Юлія Гвоздович не задумувалась. Але після 20 лютого, коли на Майдані вбили багато невинних людей, вона чітко налаштувалася на те, що потрібні зміни. «Тоді найбільше лунало в голові «Ніколи знову. Ніколи знову це не може повторитися. Потрібно кожному робити щось, щоб змінити життя у країні», –  говорить Юля.

 

Активістка розуміє, що систему влади можна змінювати сто разів, але все залежить, насамперед, від людей. Отже, або самій треба йти у політику, або підтримувати інших гідних людей. І ці люди обов’язково мають бути професіоналами.

Довідка. Юлія Гвоздович, 27 років, молода мама, кандидат економічних наук,  активістка ініціативи «Львів, дружній до сімей і дітей», учасниця «Пласту», член Української Галицької Партії. Навчалася на спеціальних програмах для місцевих політиків, є випускницею програми Благодійного фонду Богдана Гаврилишина «Молодь змінить Україну».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!