На правах реклами

Молоді та активні: 11 історій про громадських активістів Львова

2544 0
На виборах до Львівської міської ради під № 4 йде Українська Галицька партія, яка об’єднала молодих та ініціативних львів’ян. Пропонуємо вам одинадцять історій мешканців Львова, які ніколи не були у політиці, однак відомі завдяки своїй громадській діяльності, принциповим цінностям та бажанням брати на себе відповідальність за своє місто.
прес-служба УГП

прес-служба УГП

Тарас Чолій, голова Львівської обласної організації Української Галицької Партії, директор музею «Територія терору»,  продюсер фільмів «Золотий вересень», «Срібна земля».

Пропонує змінити «український політикум», що зараз представляє собою закритий клуб, у який впродовж останніх двох десятиліть не потрапляли нові політики.

Ярина Сорока, головний спеціаліст управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради.

Навчалася в НУ «Львівська Політехніка» за напрямом «культура», була пластункою та членом студентської організації «BEST». Після закінчення університету працювала координатором міжнародних проектів в Фундації Кшижова в Польщі за міжнародною волонтерською програмою. Проте пройшов час і Ярина зрозуміла, що не зможе жити в іншій країні, варто повертатися до рідного Львова і починати змінювати Україну своїми маленькими кроками.

Віталій Ляска, науковий керівник проекту «Локальна історія». Закінчив історичний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка. Він є дійсним членом Малої академії наук у Львові та автором понад 30 наукових праць.

Антон Петрівський, доброволець АТО, член Української  Галицької Асамблеї. Вважає своїм найбільшим успіхом у житті самоусвідомлення того, що там, де зараз живе сам, будуть згодом жити його діти. І якщо бути байдужим до ситуації в місті чи державі, за це будуть розплачуватися найперше вони.

Ігор Дякович, львів’янин, йому 27 років, сьогодні здобуває уже другу вищу освіту в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка на юридичному факультеті. Пише кандидатську дисертацію на тему «Конституційне регулювання місцевого самоврядування», є одним із координаторів міжнародного руху спільнот «Віра і Світло», який створено для підтримки осіб розумово неповносправних та їхніх родин.

Юлія Гвоздович, молода мама, кандидат економічних наук, учасниця «Пласту». Згуртувала активних батьків міста та заснувала громадську ініціативу «Львів, дружній до дітей та сімей».  Це світова концепція розвитку міст, що звертає увагу на комфорт для дітей, вагітних жінок, сімей у місті за стандартами, які є в Європі.

Святослав Стець, підприємець, громадський активіст, за освітою політолог, закінчив аспірантуру. На думку Святослава, у Львові є достатньо проблем, на вирішення яких не можна чекати з Києва. Варто лише тут зорганізуватись і вирішити те, що полегшить життя мешканцям Львова. Функціонування міста ніяк не відрізняється від функціонування бізнесу – міська влада, адміністративні структури – вони є на те, щоб обслуговувати мешканців, і це публічна справа.

Роман Лозинський, студент-політолог. Роман активно займається громадською діяльністю. Він є співзасновником та керівником львівського осередку освітнього проекту «Школа молодої еліти», який має за мету створити сильні команди молодих лідерів. Будучи пластуном понад 14 років, хлопець займався організацією багатьох соціальних, екологічних і спортивних проектів та ініціатив.

Андрій Кавчук, юрист, член Асоціації правників України. Входить до складу  волонтерської юридичної сотні, допомагає безкоштовними юридичними консультаціями учасникам АТО.  Окрім юридичної сфери, він часто організовує мешканців свого будинку для спільної роботи – чи то впорядкувати майданчик, чи зробити інший благоустрій спільного дому. Сусіди знають його, як захисника їхніх прав перед комунальниками.

Мирослав Сімка, експерт з державних закупівель. Почав працювати у Львівській міській раді,  у 2007 році очолив новий підрозділ з державних закупівель.  Лише за один рік завдяки проекту Мирослава Сімки «Тендер і злочин» вдалось не дати вкрасти з бюджету кілька мільйонів гривень. 

Наталя Піпа  народилася у Львові, її батько – із галицької родини, а мама – з родини українців зі Сходу. Тому це допомагає жінці розуміти і менталітет галичан, і особливості мислення східняків. ЇЇ життєве гасло: вдосконалюватися, не бути байдужим та брати ініціативу на себе за малі та великі справи. Завдяки їй у Львові, на Сихові,  облаштували новий громадський простір – Сквер Гідності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!