Чи справді Львів стає секс-столицею для іноземців

15238 0
У Центрі розвитку туризму кажуть, що факти про секс-туризм у Львові перебільшенні, а ті, хто приїжджають до міста за інтимними розвагами, є у кожній країні.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Днями в журналі Новое время вийшла стаття, у якій йдеться, що завдяки дешевим лоукостерам та недорогим ресторанам у Львові збільшується кількість секс-туристів, які становлять майже половину всіх туристів міста.

«Столиця Західної України в свідомості іноземців тепер асоціюється з доступним і дешевим сексом. Секс-туризму сприяють поступливі красуні, недорогі ресторани і лоукостери... У пошуках швидкого та дешевого кохання сюди їдуть цілими компаніями туристи з Польщі, Білорусі, Туреччини, Німеччини і навіть США», — йдеться у публікації.

Читайте також: Львову потрібен контент. Тоді турист приїде не на пиво

У коментарі Tvoemisto.tv керівниця ЛКП «Центр розвитку туризму» Мар’яна Олеськів назвала факти, наведені у статті, дещо маніпулятивними, а цитати колег — перекрученими.

«Як на мене, у статті наведені маніпулятивні факти, а статистика подана частково. Наприклад, там йдеться, що мешканці Львова вважають, що половина туристів — це секс-туристи, а хто ті мешканці, де взялась ця статистика — невідомо», — каже керівниця Центру розвитку туризму Мар’яна Олеськів.

За її словами, за офіційною статистикою ЛМР, 54% туристів — чоловіки, а 46% — жінки.

«Тобто виходить, що всі чоловіки, які до нас приїжджають, це секс-туристи. А хто тоді ці жінки-туристи? Також секс-туристи?», — коментує Мар’яна Олеськів.

Читайте також: А полякам тут комфортно? Чого бракує туристам у Львові

Також вона повідомила, що Олена Голишева, на яку посилається автор матеріалу як на керівницю Центру туристичної інформації Львова, вже 2 роки не перебуває на посаді.

«На скільки мені відомо, її коментар — це перекручена цитата з газети «Високий замок» за 2011 рік (наведена цитата Олени Голишевої опублікована на «Високому замку» влітку 2015 року — прим. ред.). Так, дійсно, коли запустити багато рейсів до Туреччини, то на 95% їх заполонили чоловіки. Ми спостерігаємо тенденцію збільшення кількості туристів з Туреччини. — каже керівниця Центру розвитку туризму. — Туристи, які звертаються до Центру надання туристичної інформації, між іншим, цікавляться оперою, культурними речима, нещодавно з’явилось багато охочих відвідати Органний зал».

Читайте також: Наукові туристи. Скільки Львів заробляє на конференціях

Вона додала, що безумовно є категорії туристів серед молоді, котрі відвідують нічні клуби та ресторани, де знайомляться з дівчатами. Втім, за її словами, таке відбувається у всьому світі і  стверджувати, що Львів є осередком секс-туризму в Україні — непрофесійно.

«Ті, хто шукає нелегальні речі, на кшталт проституції, знайдуть її у будь-якому місті, не тільки у Львові», — підсумувала Мар’яна Олеськів.

Читайте також: Які авіарейси запускають зі Львова у 2018 році. Перелік, розклад

Згідно з офіційною статистикою за минулий рік, найчисельнішу групу туристів у Львові становлять українці — понад 41% від загального числа. Друге місце посіли поляки (22,1%), потім білоруси (7,9), турки (7,3%), німці (3,6%), американці (2%), литовці (1,6%), англійці (1,5%), чехи (1,2%) і канадці (0,7%). Найпопулярнішими об’єктами зацікавленості серед туристів є вежа Ратуші (56%), Львівська опера (31%) і Високий Замок (23%).

Витрати за день одного гостя в середньому становили 75 євро. Відтак, цього року туристи залишили у два рази більше грошей, ніж попереднього (2017 рік — 615 млн євро, 2016 рік — 361,4 млн євро). 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!