Молодих вчених запрошують на дослідження в Японію

2641 0
Стипендіати отримають можливість проводити дослідження у японських вишах, наукових центрах або компаніях.
фото: unsplash.com

фото: unsplash.com

Українські молоді вчені, які вивчають природничі науки, інженерію або медицину, мають можливість взяти участь у стипендіальній програмі Міжнародного фонду Мацумае в Японії. Про це повідомляє Osvita.ua.

Стипендіати отримають можливість проводити дослідження у японських вишах, наукових центрах або компаніях. Загалом у межах фонду виділили 20 стипендій. Тривалість стажування – від 3 до 6 місяців (з квітня 2021 року до березня 2022 року).

Кандидати мають володіти англійською або японською мовою, мати ступінь кандидата наук або відповідної академічної кваліфікації, що буде визнана міжнародним фондом Мацумае, бути працевлаштованими в Україні та мати зобов’язання повернутися на Батьківщину після завершення програми.

Читайте також: Викладачі-інноватори. Історії двох львівських викладачів, які по-новому вчать студентів

Після прибуття до Японії учаснику стипендіальної програми буде виплачена одноразова сума у розмірі 120 000 єн (а це приблизно 27 772 грн) – на транспортні витрати та оплату житла.

Окрім того, щомісяця учасники отримуватимуть стипендію в розмірі 220 000 єн для покриття таких витрат вартості навчання/стажування, витрат на матеріали, проживання, харчування, проїзд, страховки та авіапереліт.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!