Політична реклама

Молодим батькам радять менше довіряти Інтернету

1505 0
Експерти в США проаналізували 13 найпоширеніших тем, що стосуються здоров‘я малюків, які шукають через пошукову систему Google молоді тати й мами.

Виявилося, що лише 43,5% сайтів надають точну інформацію з найважливіших тем дитячого здоров’я, включаючи й такі, як синдром раптової дитячої смерті. На більш ніж 25% містилися неточні рекомендації, а на 28,1% інформація була помилковою. Якщо ж виключити релевантні сайти, то виходить, що на 39,2% порталів міститься неправдива інформація.

В блогах  всього 30,9%  надають правильну інформацію про здоров'я. Найкраща ситуація у сайтів, рекомендованих урядом — 80,1% містять достовірну інформацію. На багатьох блогах і популярних сайтах поширювалася, наприклад, думка про те, що спати з малюком в одному ліжку абсолютно безпечно, хоча  це може призвести до удушення немовляти.

Дослідники з Каліфорнійського університету в цьому зв‘язку зазначають, що вони не збираються переконувати молодих татів і мам не шукати поради в інтернеті. Просто інформацію, яка стосується таких важливих тем, як дитяче здоров’я, варто перевіряти ще в декількох, не пов‘язаних між собою, джерелах. І бажано таких, що фінансуються державними органами охорони здоров’я.

Джерело: ВКурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!