МОН хоче скасувати проведення ЗНО

1941 0
Головне завдання – знизити рівень будь-яких стресів для дітей.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Через режим воєнного стану та повномасштабне вторгнення РФ на територію нашої країни Міністерство освіти і науки України пропонує скасувати проведення ЗНО, йдеться на сайті Міносвіти.

Читайте також: Із понеділка школи на Львівщині повертаються до навчання

«Враховуючи правовий режим воєнного стану, який спричинений військовою агресією Російської Федерації, агресивність російських військових і терористичних угруповань до національної системи освіти та науки, пропонуємо скасувати складання державної підсумкової атестації (ДПА), зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) як конкурсний критерій доступу до освітніх послуг», – йдеться у повідомленні.

За словами міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, таке рішення є непростим, але необхідним.

«Наше головне завдання – знизити рівень будь-яких стресів для дітей. Вони проживають непростий період сьогодні, і ми маємо докласти всіх зусиль, щоб цей період хоча б якось пом’якшити», – каже міністр.

Читайте також: Пробне ЗНО у березні не відбудеться

Сергій Шкарлет зазначив, що відміна ЗНО сьогодні необхідна для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулювання до навчання в Україні, навіть у такий скрутний для нашої країни та суспільства час.

Нагадаємо, що через повномасштабне вторгнення та війну Росії в Україну пробне зовнішнє незалежне оцінювання у березні не відбудеться. Воно було заплановане на 19 і 26 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!