МОН перегляне шкільну програму з літератури та історії через війну

1409 0
Експертна комісія має визначити, чи залишати російські твори у шкільній програмі.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Міністерство освіти і науки перегляне шкільну програму зі світової літератури та історії через напад росії на Україну. Про це в ефірі єдиного телемарафону зазначив голова освітнього комітету Верховної Ради Сергій Бабак.

Читайте також: Мовний омбудсмен пропонує замінити «російську мову» у школах

За його словами, експертна комісія Міністерства освіти і науки має визначити, чи залишати російські твори у шкільній програмі, а якщо залишати – які саме.

«Є класичні твори, які вивчає весь світ, є Достоєвський, Чехов чи Толстой. Але вичищати те, що несе якусь пропагандистську частку, – це будемо робити. Класику, напевно, варто вивчати», – каже Сергій Бабак.

Водночас голова освітнього комітету заперечив, що Україна повністю відмовиться від уроків російської мови в школах, тому що це може порушити права дітей національних меншин.

Нагадаємо, російська мова на території України – одна з вимог путіна у цій війні. Tvoemisto.tv зібрало історії чотирьох російськомовних переселенців, які після початку російсько-української війни перейшли на українську та розповіли про те, чому важливо говорити державною мовою.

Згідно з опитуванням, все менше українців спілкуються російською у побуті. Натомість на тлі війни відбулося безпрецедентне єднання суспільства щодо української мови. 83% населення за те, щоб українська була єдиною державною мовою в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!