МОН позбавить ліцензій кілька десятків вишів

4720 1
До кінця навчального року ліцензій позбавлять кілька десятків навчальних закладів університетського типу.
фото: ua-reporter.com

фото: ua-reporter.com

Міністр освіти і науки Сергій Квіт пояснив, що це будуть ті навчальні заклади, котрі неспроможні надавати якісну освіту. За його словами, є вищі навчальні заклади, у яких нічого немає, окрім назви. Також міністр зазначив, що кількість вишів, у зв’язку із прийняттям Закону «Про вищу освіту», вже скорочена до 317. До кінця навчального року МОН прогнозує, що їх залишиться близько 270.

Читайте також: Вища освіта в Україні: 16 зімн

У міністерстві визначено перелік навчальних закладів, які мають менше 200 студентів. У список перевірки також потрапило кілька бізнес-шкіл, у яких державний диплом отримують студенти, які купують модулі, а не навчаються стаціонарно.

Читайте також: Як розвиватиметься освіта. 5 тез Сергія Квіта

Вимоги якості, яким мають відповідати університети, буде висувати Національна агенція з забезпечення якості вищої освіти – незалежний орган без представників міністерства та державного регулювання Агенція запрацює вже цього року. Охочих потрапити до неї обиратимуть за квотним принципом: від університетів державних комунальних і приватних, від студентів, Національної академії наук, працедавців, – тобто професійно незалежних представників студентства і громади.

 

Джерело: Освіта.UA


Читайте також:
30 Березня, 2015 09:11
юрій давно пора. В Україні розплодилося стільки вишів.які не мають власної матеріальної і наукової бази. що їх кіль -
кількість перевищує число ВУЗів з серйозною науковою
базою.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!