МОН продовжило реєстрацію для участі у спрощеному ЗНО

1269 0
Охочі, які зареєструвалися для участі в ЗНО, обов’язково мають у травні підтвердити бажання складати мультипредметний тест.
Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Міністерство освіти і науки продовжило реєстрацію на участь у національному мультипредметному тестуванні до 19 квітня, йдеться на сайті МОН.

Охочі, які зареєструвалися для участі в ЗНО, обов’язково мають у травні підтвердити бажання складати НМТ, а також повідомити організаторам регіон, у якому вони перебуватимуть у липні.

Читайте також: Спрощене ЗНО, або Якою буде цього року вступна кампанія

Як зазначили в Українському центрі оцінювання якості освіти, якщо вже є сертифікат учасника ЗНО, варто увійти на свою інформаційну сторінку (номер і PIN-код для входу – на сертифікаті), щоб отримати всю актуальну інформацію щодо подальших дій. Якщо не має сертифіката – очікуйте повідомлень від УЦОЯО про те, як отримати номер і PIN-код для входу на свою інформаційну сторінку.

Учасникам тестування радять утриматися від повторного формування карток. Ви є потенційним учасником вступних іспитувань до закладів вищої освіти, якщо заповнили реєстраційну картку та зібрали пакет реєстраційних документів, віддали його керівникові закладу освіти або самостійно надіслали до одного з регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Якщо цього року закінчуєте здобувати повну загальну середню освіту (учень/учениця ліцею, гімназії чи студент/студентка І-ІІ курсу коледжу) і ще не зареєструвалися для участі в ЗНО і не створили реєстраційної картки, то ще є час це зробити до 19 квітня. УЦОЯО просить уважно поставитися до заповнення таких полів реєстраційної картки:

  • прізвище, ім’я, по батькові,
  • дата народження, серія (за наявності), номер паспортного документа,
  • номер мобільного телефону.

 

Читайте також: Як підготуватися до тесту з української мови. Структура та зміст завдань на 3НО-2022

Відповідні дані є важливими не лише для участі в тестуваннях, а й для подання вами документів для вступу. Попри скасування державної підсумкової атестації цього року, у реєстраційній картці є поля для вибору предметів ЗНО/ДПА. Їх також необхідно заповнити.

Якщо є змога, роздрукуйте свою реєстраційну картку, заповніть від руки заяву про участь у тестуваннях, додайте копію паспортного документа (за потреби додайте медичний витяг про потребу створення для вас спеціальних умов для проходження тестувань) і передайте керівникові закладу освіти, де навчаєтеся. Якщо такої можливості немає, УЦОЯО запевняє, що достатньо просто сформувати реєстраційну картку.

Після цього найближчим часом повідомлять, як дізнатися номер і PIN-код для входу на особисту інформаційну сторінку з актуальною для вас інформацією.

Для організації вступних випробувань на бакалаврат потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників цих випробувань.

Нагадаємо, що цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Попередньо, буде 20 питань з української мови, 20 питань з історії України і 20 питань з математики. Як взяти участь у національному мультипредметному тесті, можна почитати тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!