МОН пропонує збільшити кількість уроків математики у школах

2562 0
За даними всесвітнього дослідження якості освіти PISA 36% українських учнів не можуть зробити базові розрахунки рівня 5-6 класів.
Фото: istockphoto.com

Фото: istockphoto.com

МОН може ввести додаткові години для вивчення математики в школі. Про це міністерка освіти Ганна Новосад сказала в інтерв'ю РБК-Україна, коментуючи результати українських учнів з математики у міжнародному дослідженні PISA. 

Читайте також: Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

«Як на мене, треба бачити також великий позитив, що наші результати є більш-менш хорошими. У читанні та природничих науках вони незначно нижчі, ніж у середньому в країнах Організації економічного співробітництва та розвитку. Це не найгірші результати, які показали 78 країн, що представлені у звіті. Про це важливо говорити, тому що фарбуватися у чорне – теж не вихід», – сказала вона.

Водночас Ганна Новосад зауважила, що PISA показала, що в українській освіті є окремі проблемні точки, які необхідно визнати і напрацювати план дій.

«Йдеться про математику. Це та галузь, по якій ми показали погані результати. 36% наших учнів, п’ятнадцятирічних підлітків, не досягають навіть базового рівня. А йдеться насправді про прості арифметичні дії та вміння переносити їх на життєві ситуації. Наприклад, конвертувати ціну у різні валюти», – зазначила міністр.

Однією з причин, чому учні можуть мати погані результати, міністерка вважає перевантаженість програми, адже, за її словами, математика – це та дисципліна, де, пропустивши одну-дві теми у 5-6 класі, дуже складно потім зрозуміти інші теми.

«Також треба дивитися на можливість додавання додаткових годин на вивчення математики. Адже дослідження PISA виявило, що у порівнянні з середніми показниками по ОЕСР, кількість годин на вивчення математики та природничих предметів в Україні є нижчою», – сказала вона.

Додамо, що PISA – це всесвітнє дослідження якості освіти, в якому Україна вперше взяла повноцінну участь торік. За останнім дослідженням, 36% українських учнів не можуть зробити базові розрахунки рівня 5-6 класів.

Читайте також: Скільки коштуватиме пробне ЗНО на Львівщині у 2020 році

Нагадаємо, що з 2021 року ЗНО з математики стане обов’язковим.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!