МОН затвердило перелік населених пунктів, де можна буде здавати мультитест

1528 0
З міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не оприлюднюються.

Міністерство освіти і науки затвердило перелік населених пунктів України, у яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення національного мультипредметного тесту (НМТ). Відповідний наказ МОН від 16 травня 2022 року №445 підписав Міністр Сергій Шкарлет.

Читайте також: На Львівщині мультитест планують складати 26 тисяч абітурієнтів. Новації та правила тестування

Перелік населених пунктів, у яких безпекова ситуація дозволяє провести НМТ, визначено обласними військовими адміністраціями на запит МОН.

Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 20 областях України та м. Києві. Наразі неможливо провести НМТ у Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях. Учасники, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії НМТ, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування.

З міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не оприлюднюються. Однак учасники на своїх інформаційних сторінках з 20 травня до 7 червня включно матимуть змогу підтвердити бажання взяти участь у НМТ і вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Читайте також: 90% випускників, які виїхали за кордон через війну, планують навчатись в українських вишах

Невдовзі МОН також затвердить перелік країн і міст Європи, де НМТ зможуть пройти учасники, які змушені були виїхати за межі України.

Нагадаємо, що на Львівщині національний мультитест проводитимуть у 13 містах. Для його складання зареєструвалось понад 26 тисяч охочих, більшість із них ‒ 11-тикласники. 

Загалом цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Як взяти участь у національному мультипредметному тесті, можна почитати тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!