Монумент героям чи АЗС без персоналу: що буде на перетині вулиць Кульпарківської та Героїв УПА

4116 0
Мешканці виступають проти будівництва «холодної» заправки на території скверу.
Фото Ігор Мартинюк

Фото Ігор Мартинюк

У Львові, на перетині вулиць Кульпарківської та Героїв УПА, планують облаштувати «холодну» заправку ОККО. Натомість громадські активісти встановили на цьому місті пам'ятний знак на честь Героїв Юнаків ОУН та Юнацтва УПА. Про це у себе на сторінці у Facebook повідомив заступник директора Класичної гімназії при ЛНУ ім. І. Франка Сергій Хараху.

За його словами, активісти та місцеві мешканці звернулись до міського голови Андрія Садового з вимогою припинення всіх організаційних дії щодо будівництва АЗС на цій ділянці. Крім цього, активісти самовільно встановили пам’ятний знак на честь Героїв Юнаків ОУН та Юнацтва УПА.

У своєму зверненні активісти зазначають, що будівництво автозаправної станції суттєво погіршить екологічну ситуацію у мікрорайоні та значно знизить безпеку руху.

Читайте також: Галнафтогаз збудує у Львові дахову сонячну електростанцію

Зазначимо, що компанія «Галнафтогаз» планує розмістити на цій ділянці першу у Львові заправну станцію без обслуговуючого персоналу. АЗС хочуть встановити у формі пам’ятника з логотипом мережі ОККО замість неробочого фонтана. Для облаштування цієї АЗС необхідно буде змінити організацію дорожнього руху.

Також для будівництва цієї заправної станції необхідно зрізати 8-12 дерев. Проте компанія обіцяє висадити удвічі більше та фінансувати озеленення сусіднього парку. Проект будівництва пройшов громадські слухання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!