«Моршинську» забрали у власників. Рішення суду

21461 0
В управління АРМА, зокрема, передали промислові зразки і торговельні марки «Моршинської».

Шевченківський районний суд Києва 11 листопада цього року ухвалив рішення передати в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) торговельні марки та промислові зразки, зареєстровані за ПрАТ «Моршинський заводмінеральних вод «Оскар». Цій компанії належить, зокрема, бренд «Моршинська».

За даними аналітичної системи YouControl, слідчий суддя Шевченківського районного суду Києва 9 та 11 листопада задовольнив кілька клопотань детективів Бюро економічної безпеки України (БЕБ) про передачу в управління АРМА раніше заарештованих рухомого майна, промислових зразків, торговельних марок і корпоративних прав у статутному капіталі підприємств, що, за даними слідства,підконтрольні «Альфа-Груп» і входять до структури «IDS Borjomi International».

Читайте також: Суд арештував активи «Моршинської», що належать Фрідману, на понад 50 мільйонів грн

В управління АРМА, зокрема, передали промислові зразки і торговельні марки ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», ТОВ «ІДС Аква сервіс» і ТОВ «Потужність», а також корпоративні права у ТОВ «Потужність» і ТОВ «ІДС Аквасервіс». Додамо, що той самий Шевченківський районний суд Києва у червні цього року наклав також арешт у кримінальному провадженні на корпоративні права кіпрської компанії International Distribution Systems Limited у вигляді акцій ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар». Станом на 17 листопада, у Єдиному державному реєстрі судових рішень немає ухвал про передачу в управління АРМА акцій ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», але таке рішення вже було прийнято 9 листопада щодо ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод», акції якого теж належать International Distribution Systems Limited.

Усі ці рішення були прийняті в межах кримінального провадження щодо легалізації(відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах, досудове розслідування у якому веде БЕБ з квітня цього року. Як йдеться в одній з ухвал від 11 листопада, у Бюро вважають, що власники українського АТ «Альфа-Банк» (два «російські мільярдери», на жаль, їхні прізвища приховано у реєстрі) «розробили злочинний план для фіктивного виведення за удаваними угодами зі своєї власності активів, які знаходиться на території України, а саме структури, які займаються виробництвом і реалізацією питної води та входять до структури «IDS Borjomi International»».

Нагадаємо, що у червні цього року в «Альфа-груп», ключовим бенефіціаром якої є підсанкційний російський мільярдер Міхаіл Фрідман, оголосили про передачу частки у 7,73% у групі компаній «IDS Borjomi International» уряду Грузії, щоб частка трьох російських бенефіціарів була меншою ніж 50%. За даними Tvoemisto.TV, ймовірно, йдеться у частку в IDS Borjomi Beverages Co. N.V., зареєстрованій на Кюрасао, яка, своєю чергою, контролює вже згадану кіпрську International Distribution Systems Limited, що має 100% акцій «Моршинського заводу мінеральних вод «Оскар».

У Київському апеляційному суді у липні цього року представник International Distribution Systems Limited стверджував, що частка володіння громадян Великобританії (членів родини покійного грузинського олігарха Бадрі Патаркацішвілі) у групі компаній IDS Borjomi International складає 34,83%. Грузинській державі належать згадані 7,73%. Натомість, разом усім трьом підсанкційним російським бенефіціарам через неназваний траст, «без права управління і контролю», належить тепер в IDS Borjomi International частка лише у 47,68%. Інші неназвані фізичні особи разом мають менше 10%. До групи компаній IDS Borjomi International на Львівщині належать ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», ТОВ «ІДС Аква сервіс» (Моршин), ТОВ «Потужність» (село Зарічне у Журавненській селищній громаді) і ПП «Іва» (Моршин).

Дмитро Борисов

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!