Морські піхотинці та прикордордонники з острова Зміїний у полоні

1406 0
Їх взяли в полон російські окупанти.
фото: Укрінформ

фото: Укрінформ

Морські піхотинці та прикордордонники з острові Зміїний живі. Їх взяли в полон російські окупанти. Морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів, однак через брак БК не змогли продовжити захист острову. Про це повідомили в Військово-Морських силах Збройних Сил України.

«Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими живі і з ними все добре! Але російська пропаганда намагається розкрутити «новину» про те, що начебто влада України «забула», «поховала» своїх підлеглих. При цьому, у свою чергу, окупанти «забули» повідомити про те, що вони повністю розтрощили інфраструктуру острову: маяк, вишки, антени тощо. Відповідно зв'язок із Зміїним був перерваний», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ просить повідомляти про підозрілих осіб чи техніку біля стратегічних об'єктів

26 лютого, отримавши інформацію, що на о. Зміїний серед українських захисників можуть бути загиблі та поранені, до острова з метою виконання гуманітарної місії направили цивільне судно МПРС «Сапфір» для допомоги постраждалим. Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їхні помічники, та їх незаконно захопили росіяни. Незаконне захоплення цивільного судна-некомбатанта, що не виконувало жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права.

«Вимагаємо від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України. Звертаємось до світової спільноти, до вірян усіх церков з проханням вжити усіх можливих заходів впливу на РФ задля повернення наших громадян», – додають у Військово-Морських силах ЗСУ.

Нагадаємо, що вчора, 24 лютого, ворог намагався залякати українських захисників на острові Зміїному вимогами здатися, але українські прикордонники відмовилися, після чого розпочався ракетно-артилерійський удар. Напередодні Держприкордонслужба повідомила, що острів Зміїний захоплений російськими військами, а з прикордонниками немає звʼязку. Президент України казав, що їм присвоять звання Героїв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!